Népszerű tudomány: ismerje meg Immanuel Kant sörfilozófiáját!

Sörgasztronómia határok nélkül.

Ország-világMunkatársunktól2014. 05. 28. szerda2014. 05. 28.
Népszerű tudomány: ismerje meg Immanuel Kant sörfilozófiáját!

„A sör a legjobb étek.” Hogy mennyire igaza volt Immanuel Kant német filozófusnak, arról személyesen is meggyőződhetnek azok, akik ellátogatnak a június 12. és 15. között negyedik alkalommal megrendezendő Budavári Sörfesztivált, amelynek ezúttal is a Vár hangulatos teraszai és udvarai adnak otthont.

A látogatók 200 féle sörrel, a hazai gyárak klasszikus ízeivel, a kézműves sörfőzdék egyedi ízesítésű nedűivel találkozhatnak. Idén vendég országként a cseh sörnagyhatalom kap kiemelt szerepet. Prágai hangulat,

Magyarországon elérhetetlen cseh sörök és extrém sörkülönlegességek várják a fesztiválozókat. A hagyományos nedűk mellett a birsalmás, a narancsos-korianderes, az erdei gyümölcsös, a banános, a szilvás és a müncheni recept alapján készült Kótyagos sört is csapra verik. „A Budavári Sörfesztivál már a kezdetektől fogva élharcosa a kézműves sörök népszerűsítésének, mára hagyományteremtőnek is tekinthető a rendezvényünk” – nyilatkozta Kurucz Dániel, a Budavári Sörfesztivál egyik főszervezője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek