Látványkonyha gerilla módra

A szegedi Széchenyi tér három napra a kulináris élvezetek helyszíne lesz. Április 8–10. között itt rendezik meg a Gerilla Gourmet – kulináris rock & rollt, amelynek célja: térjünk vissza a magyar konyha gyökereihez, mellőzzük legalább ezeken a napokon a gyorsfagyasztott húsokat, az egészségtelen alapanyagokat.

Ország-világKoppány György2016. 04. 08. péntek2016. 04. 08.
Látványkonyha gerilla módra

Helyettük a Szeged környéki kiskertek, a csúcsminőségű háztájik termékei jutnak megkülönböztetett szerephez. A helyi szervezők a tér kellős közepén építik fel a hatalmas látványkonyhát, ahol minden fogás a nézők és későbbi fogyasztók szeme láttára készül. Itt olyan ismert sztárséfek fogják majd a „főzőkanalat”, mint Gianni Annoni, aki az olasz konyha rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket, vagy Venesz József a Konyhafőnök című tévéműsorból, valamint a szegediek büszkesége: Frank Sándor. Fellép a magyar swingkirály, Gájer Bálint.

A gyerekek sem maradnak szórakozás nélkül, különleges, a környezettudatosság jegyében kialakított játszótér várja őket, újrahasznosított autógumikból. Lesz itt többek között dinoszaurusz, katicabogár, mászóka és életnagyságú Forma–1-es játék autók. Koppány

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek