Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Többnyire édeskés, ropogós ostya a molnárkalács, amelyet egykor a molnárnék kínáltak a vízimalomba érkező gazdáknak. A süteményszerű, általában palacsintatésztából sütött készítménynek főként Észak-Magyarországon van komoly hagyománya, ezt élesztették fel a közelmúltban Borsodnádasdon.
Az édességek készítéséhez szükséges sütővasakat a térség kovácsműhelyeiben, ipari üzemeiben gyártották, a molnárkalácsot pedig főként vallási ünnepekre, nagyböjtre, húsvétra vagy karácsonyra készítették. Mostantól viszont az év minden szakában kapható lesz, mivel a Leader pályázaton a város önkormányzata üzemkialakításra nyert pénzt, a Jövő Borsodnádasdjáért Egyesület pedig a gépekre pályázott sikeresen. Az üzem négy fő szakképzett közmunkással beindult, és máris nagy sikere van a molnárkalácsnak, amelyet Kormos Krisztián polgármester az ország más tájain is szeretne ismertté tenni. A termék csak természetes anyagokat tartalmaz, és egyelőre vanília vagy fahéj ízesítéssel kapható.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu