Termékeny közmunka

Eddig parlagon hagyott, egy hektárnál is nagyobb telket alakított át termővé huszonkét szentesi közmunkás.

Ország-világBalogh Géza2016. 09. 05. hétfő2016. 09. 05.
Termékeny közmunka

A terület felszántása és körbekerítése után zöldségtermesztésbe fogtak. Az idén már a város központi konyhájára is szállítottak a friss zöldségekből, ami azért is fontos, mert újabban sokkal kevesebb sót szabad használni a közétkeztetésben, így a helyi konyha többféle fűszert használva ízesíti az ételeket.

A kertben ezért nőnek többek között olyan fűszernövények is, mint bazsalikom, oregánó, tárkony, citromfű, menta vagy lestyán. Gondolnak a télre is, a frissen fel nem használt termést savanyítják, ami pedig még így is megmarad, azt hazavihetik a dolgozók, illetve megkapják a más közmunkaprogramban részt vevő emberek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek