Sütve-főzve, zenével és lóháton

Egész erdőnyi szelídgesztenye érik az Alpok lábánál, a soproni járási Ágfalván. Az alig több mint 2000 lakosú településen október 7-én és 8-án minden erről az ízletes termésről szól.

Ország-világHajós2017. 10. 07. szombat2017. 10. 07.
Sütve-főzve, zenével és lóháton

A kétnapos fesztiválon a Vadon Lovas Clubnál sül a gesztenye, készül a forralt bor, kóstolható a gesztenyeméz, kínálják a belőle vagy vele készülő ételeket. Például a térségben rendkívül népszerű gesztenyés levest, az ezzel töltött csirkemellet, palacsintát, süteményeket.

Szombaton a „Tök jó” vásáron őstermelők árusítják kínálatukat a helyi fogadó előtt, bevételüket a civil egyesületek támogatására fordítják. Színpadi programok a zárt lovardában lesznek: hastánc, mazsorett, bábszínház, bohócok gondoskodnak a hangulatról.

A sváb nemzetiségű helyieknek köszönhetően fellép fúvószenekar, német nemzetiségi énekkar és néptánccsoport. A csikósok is bemutatják, mit tudnak, a gyerekeket pedig lovaglás, sétakocsizás, pónilovaglás, állatsimogató várja.

Az utcák mókás ünnepi díszbe öltöznek: a lakosság kreativitását az önkormányzat meghirdetett tréfás bábkészítő versennyel motiválja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek