Mecseki fél disznók

A Baranya megyei Orfűn november 4-én disznóvágást idéző hangulatban mérik össze a helyiek főzőtudásukat: hétfős csapatok indulnak a Nagy Orfűi Szalonna Fesztivál versenyén.

Ország-világHajós2017. 11. 03. péntek2017. 11. 03.
Mecseki fél disznók

Minden csapat egy-egy fél disznóból készít töpörtyűt, pecsenyét, hurkát, kolbászt, abált szalonnát, pörköltet.

A szabadtéri ételkészítés technikai hátterét, a sütő-főző berendezést, a tüzelőanyagot és a fűszereket a versenyzők hozzák. Várhatóan tíz csapat főztjét pontozza a zsűri, de a közönség is szavazhat: akik a legtöbb kóstolójegyet gyűjtik össze, közönségdíjat kapnak.

A helyszínen lesznek kézművesek, megtanítják az érdeklődőket például levendulaszívecskevarrásra, jön lufihajtogató bohóc.

Különleges érdekességként a Mecsek Háza barlangturisztikai központ segítségével barlangtúrán is részt lehet venni. Aki bejárná a 250 méter hosszú, látogatható területet, vállalja előbb a felszíni sétát, majd a barlangban a szűk részeken a kúszást, mászást, extrém túrán próbálhatja ki ügyességét, bátorságát. Felszerelés – overall, gumicsizma, kobak, fejlámpa – a helyszínen kapható.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek