A kisboltok nem bírják, lehúzzák a redőnyt - A helyiek kenyér nélkül maradnak?

KENYÉR NÉLKÜL MARADNAK? A munkaerőhiány, a szakszervezetek sikeres lobbija, úgy tűnik, sokak számára jelent segítséget: egyre több áruházlánc emeli a dolgozói bérét. Több nagyobb boltnál már történt fizetésemelés, míg mások erre az évre ígérnek több pénzt alkalmazottaiknak, többet, mint amennyivel tavaly emelték a béreket.

Ország-világMunkatársunktól2017. 02. 25. szombat2017. 02. 25.
A kisboltok nem bírják, lehúzzák a redőnyt - A helyiek kenyér nélkül maradnak?


Az OBI tavaly 25 százalékos emelést tudott adni átlagosan, a Spar idén hétmilliárdot költ a bérek emelésére (tavaly ez a keret négymilliárd volt), a Tesco és a Metro még nem ajánlott konkrét számot, de azt ígérik, emelkedni fognak a fizetések.

A jó hírt árnyalja a tény, hogy a multik fizetésemelési tendenciáját nem tudják követni a kisboltok, így az alkalmazottaikat is sokkal nehezebben tartják meg. Nem ritka eset, hogy az apróbb üzletek ezért bezárni kényszerülnek, főleg jellemző ez a kistelepüléseken.

Sajnos az is igaz, hogy ahol lakat kerül a kisboltra, a helyiek gondba kerülnek a bevásárlással, hiszen e kisebb falvakba kevés nagyobb, külföldi áruházlánc telepít üzletet, így a helyieknek nem marad más megoldás, mint az ingázás.

Ezek is érdekelhetnek