Biztosítás, ó!

Mivel a családban három autó és két motor található, és mivel a családtagok valamiért azt hiszik, hogy Neumann Jánost megszégyenítő módon értek a számítógéphez – ami aljas hazugság –, engem ér minden évben a megtiszteltetés, hogy rendezzem el a következő esztendőre szóló kötelező biztosításokat. Ami úgy történik, hogy az összes érdekelt személy és jármű valamennyi iratával felszerelkezve nekiülök a komputernek, s mintegy másfél napos küzdelem után megkötöm az új szerződéseket.

Ország-világ(szücs)2017. 12. 03. vasárnap2017. 12. 03.
Biztosítás, ó!


Ami lényegesen egyszerűbb lenne, ha az időközben a korábbi biztosítóktól beérkező öt ajánlat elfogadható lenne. De nem az egy sem, ugyanis mind az öt(!) esetben a régi biztosítók drágább ajánlatot adtak, mint a biztosításközvetítő alkuszok.

A legelképesztőbb a két motor esete volt. Ugyanis az 1500 köbcentis chopperemre 8000 forint körüli ajánlat volt a legolcsóbb, miközben ugyanennyit kért a régi biztosító az 50 köbcentis robogóért. Ez felkeltette a gyanúmat, s a robogót is megpályáztattam az alkuszcéggel. Az eredmény: miközben az én sokéves biztosítóm nekem, a sokéves ügyfelének 8000 forintot ajánlott, az alkusznak, ugyanaz a cég, ugyanarra a motorra 4000-et. Lassan kezdem érteni, miért is van a biztosítótársaságoknak márványpalotájuk, s miért nincs nekem…