Bódult állapotban

Drogtól kábult kamaszokkal és fiatalokkal gyakorta találkoznak a tiszaföldváriak, és sokan megelégelték a helyzetet, így önvédelmi csoportot alakítottak, illetve a közösségi oldalon szerveztek csoportot.

Ország-világPalágyi Edit2017. 09. 29. péntek2017. 09. 29.
Bódult állapotban

A helyi polgárőr egyesület vezetőjétől, Kecse Lászlótól megtudtuk: már a 14-15 évesek is használnak drogokat, az elhagyott házakban, ahol a fiatalok összegyűlnek, fecskendőket is találtak. Az eseteket rendre jelentik a rendőrségnek, de sokszor azért nincs hathatós fellépés a kereskedők ellen, mert az úgynevezett designerdrogok összetétele folyton változik, közülük sok nem szerepel a tiltólistán. Korábban megesett, hogy a járőrök elhagyott babahordozót találtak, majd ráleltek a szülőkre is, akik egy autóban kábították el magukat, miközben a kisgyermeküket egyedül hagyták otthon.

Kecse László hasznosabbnak tartaná, ha a civilek nem a közösségi oldalon szervezkednének, hanem jelentkeznének a szolgálati autóval is felszerelt, 20-30 tagú polgárőrséghez, amelynek tagjai rendőri segédlettel járják a várost, így tehetnek is valamit a közbiztonságért.

Ezek is érdekelhetnek