Buliból dutyiba - Hálószoba-szigor - Embercsempészek - Újak és régiek - Önrendelkezés - Hírmorzsák

-

Ország-világM. M.2018. 02. 02. péntek2018. 02. 02.
Buliból dutyiba - Hálószoba-szigor - Embercsempészek - Újak és régiek - Önrendelkezés - Hírmorzsák

BULIBÓL DUTYIBA
Kambodzsában vasárnap letartóztattak 10 külföldit, arra hivatkozva, hogy túl erotikusan táncoltak és énekeltek. A turisták a bérelt szállásukon folytatták a kocsmázás után az estét, ahol „pornográf táncot” lejtettek, ez pedig „nem fér össze a helyi kultúrával”, főleg, hogy a szállásuk egy vallási szentély közelében volt. A bulizásért akár egy év letöltendő börtönbüntetést is kaphatnak.


SZIGOR A HÁLÓSZOBÁBAN
Az indonéz parlament egy törvénymódosításra készül, ami büntethetővé tenné a házasságon kívüli szex minden formáját, illetve az azonos neműek közötti kapcsolatokat. A házasságtörés jelenleg is bűncselekménynek számít a világ legnépesebb muszlim országában, és a pártok nagy része támogatja a szigorításokat.


303
embercsempész-hálózatot számoltak fel tavaly a francia hatóságok. Ez az eredmény rekordnak számít, és 2011 óta 67 százalékkal nőtt a felszámolt embercsempészcsoportok száma. A legtöbb ilyen szerveződés a külföldiek bejutását segítette, ezenkívül volt, amelyik feketemunkák közvetítésére és hamis dokumentumok előállítására szakosodott.


ÚJAK ÉS RÉGIEK
Március 4-én tartják Olaszországban a parlamenti választásokat, amelyeken mintegy száz politikai formáció állít jelöltet. A jelöltlistáik leadási határideje hétfő este volt. A listákból kiderült, melyik választókörzetben indulnak a már ismert politikusok és az új jelöltek. A pártlistákon számos politikán kívüli név szerepel, közöttük újságírók, sportolók, tudósok is.


ÖNRENDELKEZÉS
Május végén dönthetnek az ír szavazók arról, hogy feloldják-e Írországban az abortusztilalmat – közölte Leo Varadkar miniszterelnök. Az 1983-ban népszavazással elfogadott alkotmánymódosítás arra kötelezte a hatóságokat, hogy egyformán védelmezzék az anya és meg nem született gyermeke élethez való jogát, s ezzel Európa legszigorúbb szabályozását hozták létre. A többségében katolikus vallású Írországban kizárólag abban az esetben engedélyezik az abortuszt, ha a terhesség veszélybe sodorja az anya életét.

Ezek is érdekelhetnek