Dobó Kata szerelmi háromszöge

Nem csak 2010 első filmbemutatója lesz a Halálkeringő, hanem Köves Krisztián Károly bemutatkozó produkciója is. A fiatal rendező Dobó Katával és Kern Andrással a főszerepben forgatta az izgalmakban bővelkedő thrillert.

Ország-világBorzák Tibor2009. 12. 17. csütörtök2009. 12. 17.
Dobó Kata szerelmi háromszöge

Hogy miről is szól a film, azt botorság lenne elárulni. A Fekete kefe és az Üvegtigris című filmsikerekből ismert Kovács Gábor és Pataki Ági producerek egyelőre csak a történet lényegét osztják meg az érdeklődőkkel. Amint mesélik, a Halálkeringő egy lepusztult polgári lakásban játszódik napjainkban, nem számít, hogy pontosan hol, de talán egy kelet-európai nagyvárosban. A nyitó jelenetsor azért sokat elárul: a romokban álló nappali asztalán egy pohár whisky, néhány kokaincsík, s egy frissen olajozott kézifegyver társaságában halványrózsaszín cumisüveg árválkodik.

A film főszereplőjét, Elzát Dobó Kata alakítja. Egy megtört rendőrnő bőrébe bújt, akinek a lába alól végleg kicsúszott a talaj, ráadásul veszélyes szerelmi háromszögbe keveredett szintén rendőr férjével, Patrikkal – akit Mészáros Béla játszik – és annak bűnöző barátjával, Alex-szal, akinek figuráját Lengyel Tamás kelti életre a vásznon. Hatalmas nyomás nehezedik rá, melyet csak az alkohol és a kokain hamis káprázata képes valamelyest enyhíteni. Mindezek tetejében még terhes is, már jócskán a kilencedik hónapban. Bukott hősnőnknek váratlanul kétes „megmentője” érkezik, a rég nem látott, gyűlölt apa, Rusty, akit Kern András személyesít meg. A nyomozólegenda lánya harmincadik születésnapjára toppan be, de végül szimatot fog.

Nos, ennél többet nem árulhatunk el a thriller történetéből – talán már így is túl sok részletet osztottunk meg az olvasóval. Aki kíváncsi a Halálkeringőre, annak január 14-ig várnia kell, akkor tartják ugyanis a magyarországi bemutatót.

A százperces filmből rövidke ízelítő azonban addig is megtekinthető a www.halalkeringo.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetnek