Drága kórházi parkolás

Kecskeméten „megoldották” a kórház körüli parkolási gondokat. Sok száz méterrel arrébb kialakítottak egy fizetős parkolót. Még nem kell jegyet venni, ettől függetlenül alig áll oda autó.

Ország-világBorzák Tibor2017. 09. 19. kedd2017. 09. 19.

Kép: Kecskemét, 2017. szeptember 12. A Kecskeméti Kórház új parkolója. Fotó: Ujvári Sándor

Drága kórházi parkolás
Kecskemét, 2017. szeptember 12. A Kecskeméti Kórház új parkolója. Fotó: Ujvári Sándor

Lapunkban korábban beszámoltunk a megyei kórház előtt kialakult áldatlan parkolási állapotokról. Amikor az intézmény régi épületét lebontották – helyére építik az új egyetemi központot –, az addig ott működő osztályokat átköltöztették a központi bázisra. Emiatt jócskán megnőtt a betegforgalom. Ha az autóval érkezőknem találtak parkolóhelyet, szabálytalanul a füves területen hagyták gépkocsijukat. A pázsit kikopott, a kocsik szinte egymás hegyén- hátán álltak. Az illetékesek megoldást ígértek.

Augusztus 1-jén lejárt a három hónapos türelmi idő. Rendezték a terepet, fémkordonokat helyeztek el, így most már nem tudják az autósok megközelíteni az illegális parkolót. A kórházépület nyugati oldalán, a bejárattól mintegy fél kilométerre(!) a város 8,2 millió forintos támogatásával kialakítottak egy bekerített gépkocsimegőrzőt, amelynek használatáért az információs tábla szerint szeptember 1-je után fizetni kell. Mint megtudtuk: technikai okok miatt ezt a határidőt meghosszabbították.

Többször megfigyeltük a helyszínen, hogy üresen tátong a reggel hattól este hatig nyitva tartó parkoló. Cikkünk írása előtt ismét szétnéztünk: ekkor egyetlen gépkocsi várakozott a placcon.

Korábban dr. Svébis Mihály kórházigazgató 72 millió forintos parkolóbővítésről beszélt: az intézmény Nyíri úti főbejáratához közel további 70-80 helyet alakítanak ki. A tervek szerint itt is fizetni kell a várakozásért, az ingyenes első félóra után óránként ezer(!) forintot. Ez ellen sokan háborognak, hiszen a vizsgálatok akár hosszú órákig is eltarthatnak. Erre az esetre egésznapos bilétát javasolnak háromezerért, a hetijegy hatezer forintba kerül. Különös, hogy a kórházi dolgozók sem parkolhatnak ingyen, nekik éves bérletet kell váltaniuk.

Ezek is érdekelhetnek