Harmincöt másodperc

Egy percig sem tartott a férfi ökölvívók országos bajnokságán a 75 kilogrammosok Vasas-színekben rendezett „házi döntője”.

Ország-világMunkatársunktól2017. 12. 17. vasárnap2017. 12. 17.

Kép: Harcsa Zoltán bokszoló 2017 12 11 Fotó: Kállai Márton

Harmincöt másodperc
Harcsa Zoltán bokszoló 2017 12 11 Fotó: Kállai Márton

Harcsa Zoltán (képünkön) rövid ütéskombinációval küldte padlóra klubtársát, Hegyi Barnabást. Hegyi kezdett határozottabban, de a mérkőzés 35. másodpercében leengedte jobb kezét, így Harcsa tökéletes, kiütést érő balhorgot helyezett el az állán.

A Szabad Földnek Harcsa Zoltán azt mondta, hogy már a mérkőzés elején tudta, mit szeretne a ringben. Nagyon jó felkészülési időszakon van túl, kirobbanó formája mellett pedig az is közrejátszott győzelmében, hogy van egy olyan képessége, hogy „megtanulja az ellenfelet", vagyis tudja, milyen kombinációkkal kell szembenéznie.

A Hegyi Barnabás elleni mérkőzésen is pontosan tudta, mikor kell visszaütni. Vagy felkészülten várta, amíg ellenfele megmutatja azt a felületet, amit már csak el kellett találnia. Ez nagyfokú koncentrációt igényel.

A győzelemért Harcsa százötvenezer forintot is kapott, mivel a Papp László országos bajnokságot – az idén először – pénzdíjasként hirdették meg. Hegyi ezüstérme százezer forintot ért.

Ezek is érdekelhetnek