Hazaiból jobb?

A magyar iskolák menzáján felkínált ételek nem tartoznak a kedvencek közé, a gyerekek nem is rajonganak érte; ezen próbálnak pár éve változtatni, egészségesebb alapanyagokkal, reformételeknek titulált fogásokkal.

Ország-világMunkatársunktól2017. 12. 19. kedd2017. 12. 19.
Hazaiból jobb?

Most újabb szakaszába érkezett a változás: három nagy étkeztetési cég fogott össze.

Hét elején elindították a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán Programot (HAMM). Mint azt a HAMM neve is sejtetni engedi, az a cél, hogy a konyhákon magyar gyártók alapanyagai kapjanak minél nagyobb szerepet.

A Hungast cégcsoport elsőként az Univerrel és a Gyermelyi Zrt.-vel kötött stratégiai megállapodást. A gyerekek étkeztetésével foglalkozó vállalkozás a Gyermelyi Zrt.-től 640 tonna száraztésztát, az Univer Zrt.-től 220 tonna alapanyagot vásárol évente.

Tervük szerint más magyar cégekkel is együttműködnek majd.

Ezek is érdekelhetnek