Horgászok a Tisza-tavon

Az őszbe hajló természet szépségével, csendjével, a nagy fogások reményével várja a természetjárókat és a horgászokat a Tisza-tavi régió.

Ország-világValló László2008. 11. 24. hétfő2008. 11. 24.
Horgászok a Tisza-tavon

Sok horgász számára kínál kikapcsolódást, változatos halzsákmányt a vadregényes Tisza-tó az őszi-téli szezonban is. Ezekben a napokban állítják be a tározó téli vízszintjét. Az apadó víz nyomában a halak a mélyebb részek felé húzódnak, és kiváló lehetőségeket teremtenek például a csukázáshoz. Az igazán kitartó pecások termetes pontyokat foghatnak ki a tározóból levonulók közül, a szerencsések pedig egy-egy hatalmas balint is horogra akaszthatnak. Ha pedig beáll a tél, és vastag jégpáncél borítja be a tavat, a lékhorgászat szenvedélyének hódolhatnak.

A természet – noha nyugovóra készül – még ilyenkor is eleven. A figyelmes természetjáró, ha fölfedező útra indul a gátak koronáin, megfigyelheti a halászó rétisasokat, találkozhat bütykös ásóludakkal, vörös nyakú ludakkal, sőt vidrák nyomaival is. Télidőben pedig – akár túravezetők segítségét is igénybe véve – megismerheti, átélheti a Tisza-tó téli hangulatát, bebarangolva a jégen a fagyott tómedert.

Ezek is érdekelhetnek