Irány a sógorokhoz! Ausztrián belül Bécs az egyik legvonzóbb turisztikai célpont

Ausztria a legnépszerűbb úti cél a nyaralni vágyó magyarok körében; az elmúlt három évben a külföldre látogatók fele járt nyugati szomszédunknál.

Ország-világMunkatársunktól2017. 09. 04. hétfő2017. 09. 04.

Kép: Vienna - feature on topic warm weather in Vienna on 26th April 2015. PICTURE: people sitting in the meadow at Schoenbrunn palace (Photo credit should read "HERBERT P.OCZERET/APA-PictureDesk via AFP"), Fotó: HERBERT P.OCZERET

Warm weather in Vienna
Vienna - feature on topic warm weather in Vienna on 26th April 2015. PICTURE: people sitting in the meadow at Schoenbrunn palace (Photo credit should read "HERBERT P.OCZERET/APA-PictureDesk via AFP")
Fotó: HERBERT P.OCZERET


A második a tengerpartjáról híres Horvátország, a harmadik helyen pedig Szlovákia végzett a K&H Bank felmérésében.

A 30 és 59 év közötti magyarok négyötöde az elmúlt három évben legalább egyszer vakációzott külföldön vagy belföldön. A budapestiek és a vidékiek másfelé veszik az irányt: a fővárosban élők inkább választják Olaszországot és Spanyolországot, míg a megyeszékhelyen lakók kedvenc nyaralóhelye Görögország. A keleti országrészben élők főleg Romániába és Lengyelországba mennek. Horvátország leginkább a nyugat-magyarországiak körében számít felkapottnak, továbbá az ötvenes korosztálynál. Elterjedtebb lett az utasbiztosítás is az előző évekhez képest. A külföldre utazók 90 százaléka köt; közülük 70 százalék minden esetben, 17 viszont csak hosszabb és távolabbi utazások során veszi igénybe a szolgáltatást.

A biztosítást kötők közül minden tizediket már érte valamilyen káreset külföldi időtöltése során, vagyis megérte az a pár ezer forintos kiadás!

Ezek is érdekelhetnek