Királyi lakodalom - Bajok és bájak - Hotel, lángok közt - Hírmorzsák

-

Ország-világMunkatársunktól2018. 01. 27. szombat2018. 01. 27.
Királyi lakodalom - Bajok és bájak - Hotel, lángok közt -  Hírmorzsák

KIRÁLYI LAKODALOM
Újabb esküvőre készülnek a brit királyi családban: Eugénia hercegnő, II. Erzsébet királynő 27 esztendős unokája összeházasodik polgári származású barátjával, a 30 éves Jack Brooksbankkel, aki nicaraguai utazásuk idején kérte meg barátnője kezét. Eugénia hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyermekének másodszülött leánya. Édesanyja András elvált felesége, Sarah Ferguson
Eugénia a nyolcadik a brit trónutódlási sorban, de a királyi család hivatalos tevékenységében nem vesz részt, polgári állása van, egy művészeti galéria igazgatója.


BAJOK ÉS BÁJAK
Botoxszal szépítettek egy tucat tevét a szaúdi tevefesztiválról, ahol a zsűri az ajkak, a pofa, a fej és a térd mérete alapján bírálja el az előttük felvonulókat.
Az egy hónapon át tartó tevefesztivál idén a távoli sivatagból a főváros mellé költözött, a kormány állandó épületet emelt a versenyeknek és a bemutatóknak, amelyek nyerteseit összesen 213 millió riálnyi (kb. 14,4 milliárd forint) díj várja.


HOTEL, LÁNGOK KÖZT
Négyre emelkedett a hétvégi prágai szállodatűz halálos áldozatainak a száma. A Moldva-parti hotelben a tűzoltóság továbbra is vizsgálja a tűzeset körülményeit, amelyet az eddigi információk alapján a klímaberendezés meghibásodása válthatott ki.
A szállodában a tűz keletkezésekor több mint 100 vendég tartózkodott, a tűzoltók összesen 34 embert mentettek ki, a többieknek sikerült kijutniuk a hotelből.