Kutyaposta

„Ha megszelídítesz, felelősséggel tartozol irántam”

Ország-világSzücs Gábor2018. 09. 04. kedd2018. 09. 04.
Kutyaposta

Az egészségügyben dolgozók nap mint nap igyekeznek a legjobb szaktudásuk szerint ellátni a betegeket, ám a Kutyabarát.hu internetes portál most olyan történetekről adott hírt, amelyekben orvosok, ápolók félretették a tudományt, s az emberséget vették elő.

A braziliai Agudo Kórházba szállítottak be egy beteget. Még aznap két kutya telepedett a kórház főbejárata elé, ahonnan nem voltak hajlandók elmozdulni. Több mint két hetet már ott töltöttek, amikor a kórháziaknak gyanús lett a helyzet, és nyomozni kezdtek. Kiderült, hogy az egyik kutya egy ott fekvő beteghez tartozik, a másik eb egyszerűen csak hozzácsapódott társához. A kórház úgy döntött, hogy kutyának és gazdájának egyaránt örömet okozna, ha végre találkozhatnának. A kutyás kórházlátogatás előtt még egy kozmetikába is elvitték őket, hogy üdén és tisztán lépjenek be az intézménybe. Amikor a kutyusok a szobába léptek, a gazdi gyorsabban kezdte venni a levegőt. A kutyák felmásztak az ágyára, és az egyik orvos rátette a beteg kezét a kutyájára. Semmilyen gyógyszer nem érheti el azt a hatást, amelyet az a pillanat okozott – mondta az egyik dolgozó. A kórház személyzete egészen addig gondoskodott a két kutyáról, amíg a férfi elhagyhatta az intézményt.

 

Egy angliai kórházban feküdt egy Andy Szasz nevű beteg, aki tüdőgyulladása után esett kómába. Teltek a hetek, amikor a felesége úgy gondolta, hogy beviszi férjéhez szeretett kutyáját, Teddyt. Teddy – ahogy belépett a kórházi szobába és meglátta gazdáját – azonnal ugatni kezdett, mire gazdája magához tért a kómából. Az egyik legnagyobb brit állatvédő szervezet ünnepélyes ceremónián kitüntette az ebet, aki valószínűleg semmi mást nem tett, csak szívből szerette gazdáját.

 

Hogy nekünk, magyaroknak is olykor helyén van a szívünk, azt az egyik csillaghegyi mentőegység bizonyította. Egy összeesett férfihoz riasztották őket, aki mellől nem tágított a pánikba esett kutyája. A zaklatott négylábú azonban olyannyira megörült a segítségül érkező piros ruhás jótevőknek, hogy az ugatást abbahagyva, szinte örömmel szaladt a mentősök elé és vezette a gazdihoz őket. A mentősök akadály nélkül megkezdhették a beteg vizsgálatát, amit igaz barátja türelemmel várt végig, a mentő előtt ülve. Ám a férfi helyszíni vizsgálata kórházi ellátást indokolt, így azonnal indulni kellett. „A mentőknél azt tanultam, hogy soha senkit nem hagyunk magára” – mondta a mentőápoló, s ezért kutyájával együtt szállította kórházba az idős beteget. A kutyus menhelyre került, ott várja meg, míg idős gazdája érte mehet.

Ezek is érdekelhetnek