Kutyaposta – Tegyünk a menhelyi kutyákért!

A Kutyaposta, mivel az akció elsősorban a mi olvasóinkhoz közelálló vidéki ebtelepeket segítené, hetilapunkkal természetesen csatlakozik a kezdeményezéshez.

Ország-világSzücs Gábor2020. 06. 04. csütörtök2020. 06. 04.

Kép: Kutyák kutya Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthon Alapítvány, Őrbottyán Lómenhely örbottyán 2014.09.18. fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter

Kutyaposta – Tegyünk a menhelyi kutyákért!
Kutyák kutya Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthon Alapítvány, Őrbottyán Lómenhely örbottyán 2014.09.18. fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter

Mentsük meg együtt a menhelyi állatokat – kéri a HáziPatika.com internetes honlap. Nem mintha ez a kérés ne lenne mindig aktuális, de most, a járvány idején – hiszen nincs még vége! – a szokottnál is több menhely került nehéz anyagi helyzetbe, s egyre nagyobb gondot okoz a gazdátlan kutyák etetése.

A HáziPatika.com és a Hangya Közösség alapítvány (amely éppen tíz éve segíti a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket) ezért gyűjtést szervez: hívjuk meg egy ebédre a menhelyi állatokat!

A koronavírus miatti korlátozások és az azt kísérő gazdasági válság nemcsak az emberek életét nehezíti meg: országszerte menhelyek tucatjai jelezték, hogy a bizonytalan helyzetben az állatok etetése és orvosi ellátása is egyre lehetetlenebb feladatnak tűnik.

Éppen ezért a közös gyűjtés célja: félmillió forintot adományozzunk a menhelyeknek, hogy az ott élő állatoknak a járvány ideje alatt se kelljen éhezniük.

Segítsünk együtt a menhelyi kutyákon!

A vidéki menhelyek többsége általában a menzai maradékból oldotta-oldja meg az élelmezést, azonban az iskolák, egyetemek bezárásával csökkent vagy megszűnt számukra ez a lehetőség.

Több mint négyezer kutyát kell naponta etetniük azoknak a szervezeteknek, amelyek már jelezték a Hangya Közösség munkatársainak, hogy helyzetük az utóbbi hetekben kilátástalanná vált. Ezek az állatvédő szervezetek nem kapnak semmilyen központi támogatást, gyakorlatilag semmi más esélyük nincs a túlélésre, csakis az adományok.

Már a kisebb adományok is sokat jelenthetnek nekik. Íme, egy rövid „árlista”: 300 forintból egy kutya egynapi élelme, 2000 forintból egy kutya egyheti élelme, 4000 forintból egy kutya kétheti élelme, 9000 forintból pedig egy kutya nagyjából egész havi élelme fedezhető. Több kutya pocakja már 20 000 forintból is megtölthető…

Az állatoknak a kialakult helyzettől függetlenül enniük kell!

Kérjük, ha segítene, gondoljon rájuk és a gazdátlan kutyákra. Miután az egyszázalékos adófelajánlások ideje lejárt, kitalálták a telefonos adakozást. Hívják fel vagy küldjenek SMS-t a következő számra: 13600, a kód: 82. Önnek csak 500 forint – a gazdátlan állatoknak a túlélés.

Ígérik, hogy az adományokból a legjobb minőségű tápokat juttatják el azokra a helyekre, ahol a legnagyobb szükség mutatkozik. A Hangya Közösség folyamatosan fogad tápadományokat, amit a vidéki menhelyek számára továbbítanak.

Szívesen fogadják az étkezési utalványokat is, ezekből az állatoknak vásárolnak élelmet, amit eljuttatnak a vidéki menhelyekre. Segítsünk együtt!

Ezek is érdekelhetnek