Másfél hónapig a régi

Már csak 2018. október 31-ig lehet fizetni a régi ezerforintos bankjeggyel. Az újak már jó ideje forgalomban vannak, hogy zökkenőmentes legyen a bankjegyek cseréje, de annak sem kell a szívéhez kapnia, akin rajta marad az óbankó. Kis utánjárással ugyanis beváltható.

Ország-világ-ftb-2018. 09. 15. szombat2018. 09. 15.

Kép: Nyugdíj takarékosság idős öreg pénz apró pénztárca spórol szegény

Másfél hónapig a régi
Nyugdíj takarékosság idős öreg pénz apró pénztárca spórol szegény

Egyetlen bolt sem köteles elfogadni a régi ezerforintos bankjegyet november elsejétől. A  Magyar Nemzeti Bank ugyanis 2018. október 31-ét jelölte meg a címlet úgynevezett bevonási napjául. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a bankjegy értéktelenné válna, hiszen a régi ezerforintos átváltási határnapja 2038. október 31-e. Vagyis, ha valaki mondjuk csak jövőre találna rá a cihába rejtett régi ezreskötegre, az 2021-ig értékén, díjmentesen mindet beválthatja bármelyik pénzintézetben: bankban, postahivatalban, takarékszövetkezetben. De tudni kell, hogy díjmentesen csak címletet címletre lehet váltani, ha más címletre van szükségünk, azért díj számítható fel.

A régi ezerforintos címletet a bevonási határidejétől számított három év után a pénzintézetek és postahivatalok már nem kötelesek beváltani, de ez 2038. október 31-ig díjmentesen megtehető a Magyar Nemzeti Bank lakossági pénztárában.

ÜVEGES ZSOLT FELVÉTELE

Ezek is érdekelhetnek