Sikeres volt a győri Audi gyárban dolgozók sztrájkja, múlt héten sikerült megegyezni a béremelésről.

Nem sztrájkoltak hiába

Az idei alapbéremelés ennek értelmében 18 százalék, minimum 75 ezer forint, plusz májustól havonta legalább egy teljes szabad hétvége jár minden dolgozónak, a választható béren kívüli juttatás mértékét pedig még az idén 400 ezer forintra emelik, ez az érték marad jövőre is.

A sztrájk azonban nem csak a hazai dolgozókat érintette. Ahogyan arról lapunkban is beszámoltunk, múlt héten, a magyar munkaleállás miatt egész Európában akadozott az Audi termelése. Győrben készítik ugyanis a motorokat, ezek hiányában az ingolstadti központban leállt a termelés, és több beszállító is kénytelen volt szüneteltetni a munkát

Joachim Cordshagen, az autógyár kommunikációs vezetője a Világgazdaságnak úgy nyilatkozott, a németországi gyárban a három nap alatt jelentős torlódás alakult ki, több mint tízezer autó nem készült el – a Világgazdaság számításai szerint ez 2 százalékos mínusz a termelésben. Most, a megegyezés óta már minden a megszokott rend szerint zajlik: a magyar és a német gyárban egyaránt dolgoznak, mindegyik műszakban zajlik a gyártás.

FOTÓ: KRIZSÁN CSABA, MTI

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.