Palacsintás királyság

A finomságoké lesz a főszerep Kecskeméten a Palacsinta Fesztiválon február 23–25. között.

Ország-világHajós2018. 02. 23. péntek2018. 02. 23.
Palacsintás királyság

Az ország több pontjáról érkeznek a versenyzők, a tíz csapat, hogy sós, édes és kreatív kategóriában készüljenek a palacsinták. A versenyzők hozzák a serpenyőt, a tálat, a különleges töltelékeket, a szervezők adják a lisztet, a tojást, a cukrot, a gázrezsót, az alaptöltelékeket és a fahéjat. Szombaton egymást követik a kategóriaversenyek, a végső győztes lehet a Palacsintáskirály.

Lesz színpad is, ám nemcsak azon, hanem a rendezvény más helyszínein is egymást követik a programok.

A rendőrség bűn- és balesetmegelőzési tanácsadást tart, pénteken és szombaton METRO-főzőshow, koncertek, vendégváró és örökzöld dallamok, rock ’n’ roll-est színesíti a hangulatot. Rendeznek sör- és borkóstolókat, népi mesterségek bemutatóit, gyermekfoglalkozásokat.

A Vöröskereszt véradásra várja a jelentkezőket. Vasárnap a „Micsoda nő!” program során a divatról, a szépségápolásról, a kozmetikáról családtanácsadó beszél.

A családok „palacsintafutáson” mérhetik össze kitartásukat, edzettségüket. A várhatóan sokféle ízben készülő 30 ezer palacsinta mellé egy nagy titok is kiderül e finomságról, az időjárástól függően szombaton vagy vasárnap a főtéren.