Kihasználta a ráadásnyarat a sportvilág, a múlt hétvégén szinte valamennyi sportág szerelmese megtalálta a kedvenc szórakozását. Bár a kézilabdázóknak a fedett csarnokokban nem kellett tartaniuk az időjárás viszontagságaitól, ám Veszprémben az ötezer(!) szurkolónak nem lehetett napfényes hangulata.

Sportnapló

A Telekom Veszprém férfi csapata a Bajnokok Ligájában a kinti vereség után visszavágón fogadta a német Rhein Neckar Lőwen csapatát. Nos, a reváns nem sikerült, az ellenfél 29-28 arányban győzött. Ha az eredmény okozott is némi csalódást, a játék nem, amit a szurkolók „Szép volt, fiúk!” ünnepléssel köszöntek meg. Mit mondjunk, most ez is szép volt, az új spanyol edző, David Davis pedig azt ígérte, lesz ez még jobb is.

A hazai bajnokságot vezető Szeged minden bizonnyal a világ jelenlegi legjobb csapata, a Paris SG ellen lépett pályára a francia fővárosban. Bár a magyarok fogadkoztak, hogy a győzelem a céljuk, azért a tisztes helytállás is szép sikernek számíthatott. Ezt el is érték Bánhidiék: a világ legkiemelkedőbb játékosának számító Nikola Karabaticot nélkülöző Paris SG mindössze két góllal, 33-31 arányban tudott győzni a jól játszó Szeged ellen. Mindkét félidőben 5-5 perces rövidzárlata akadt a Tisza-partiaknak, ami végül is döntőnek bizonyult.

A férfiak helyett ezúttal a női csapatok győzedelmeskedtek. A Ferencváros lányai a BL-ben hazai pályán a német Bietigheimmel mérkőztek meg. Miután a mieink idegenben 28-25-re győztek, mindenki könnyű hazai sikerre számított. Alighanem így is lett volna, ha nem németek az ellenfelek, akikről köztudott, hogy soha nem adják fel a küzdelmet. Így történt ez most is, a vendégek makacsul tartották magukat, sőt 27-26-os vezetésüknél még a Fradi győzelme is veszélyben forgott, amivel pedig a zöldfehér együttes máris továbbjutott volna a csoportjából, függetlenül a nagy rivális CSM Bucuresti meccsétől. A lányoknak végül is sikerült fordítaniuk, 33-30 arányban győztek. A sikerhez nagyon kellett Kovacsics Anikó kirobbanó formája, aki egymaga 15 gólt szerzett.

A Győri Audi ETO KC kézilabdás lányai októberben 16 góllal verték Németországban a Thüringer HC együttesét, majd most a kisalföldi visszavágón 31- 28-ra diadalmaskodtak. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a csapat bejutott a BL középdöntőjébe. Mindkét sztárcsapatunk ismét bizonyította kivételes tudását!

FOTÓ: BODNÁR BOGLÁRKA, MTI

 

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.