Sportnapló

A múlt hét ismét a kézilabdázóké volt: férfi és női klubcsapataink is harcban álltak a nemzetközi porondon – váltakozó sikerrel.

Ország-világPalágyi Béla2018. 11. 23. péntek2018. 11. 23.

Kép: Érd, 2018. november 11. A ferencvárosi Kovacsics Anikó (j2), mellette Cristina Georgiana Neagu (b2) és Andrea Lekic (j), a román CSM Bucuresti játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a D csoportban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - CSM Bucuresti mérkőzésen az Érd Arénában 2018. november 11-én. A Ferencváros 28-34-re kikapott. MTI/Czagány Balázs, Fotó: Czagány Balázs

Kovacsics Anikó; Neagu, Cristina Georgiana; Lekic, Andrea
Érd, 2018. november 11. A ferencvárosi Kovacsics Anikó (j2), mellette Cristina Georgiana Neagu (b2) és Andrea Lekic (j), a román CSM Bucuresti játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a D csoportban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - CSM Bucuresti mérkőzésen az Érd Arénában 2018. november 11-én. A Ferencváros 28-34-re kikapott. MTI/Czagány Balázs
Fotó: Czagány Balázs

A Bajnokok Ligája A csoportjában a Telekom Veszprémre várt látszólag a legkönnyebb feladat. Bár az együttes előzőleg vereségekkel – a Szegeddel, a Tatabányával és a német Löwennel szemben – hangolt a svéd Kristianstad elleni meccsre, ám a csoportutolsó, győzelem nélkül álló skandináv csapat egyáltalán nem tűnt legyőzhetetlen ellenfélnek. Bizakodtak hát David Davis, az új spanyol tréner játékosai, s nem is titkolták: meg sem fordul a fejükben, hogy ne győzelemmel térnének haza. A néhány óvatoskodó megjegyzésre legyintettek – kár volt! A svédeknek eszükbe sem jutott a táblázatot nézegetni, ahol a nevük mellett egyetlen pontocska árválkodott, hanem nekiestek a mieinknek. Az első félidőben a Veszprém még tartotta magát, 15-14-re vezetett is, aztán az 50. perc táján fordult a kocka, és a vége váratlan, 29-32 arányú vereség lett. Eddig megszoktuk, hogy Nagy Laciék meccsén kényelmesen elnyúlunk a televízió előtti fotelban, a kezünk ügyében egy üveg sörrel, s várjuk a győzelmet. Most a sör elmaradt, azt a svédek fogyaszthatták el jóízűen a bajnokcsapatuk győzelmére. Mi pedig arra várunk, hogy a bakonyiak kikecmeregjenek a kétségtelenül mély gödörből.

A lányokban viszont bízhatunk. A Győri Audi ETO KC lánykoszorúja az RK Krim Ljubljana ellen lépett pályára Szlovéniában. A győri hölgyek 5-0-s rohammal kezdtek, amivel megadták a mérkőzés alaphangját. Akadt ugyan az ellenfélnek egy halovány próbálkozása, amikor egyetlen gólra (6-7) felzárkózott, de aztán elment a hajó, s a kisalföldiek 32-23 arányban győztek. Danyi Gábor vezetőedző ezzel sem volt elégedett: „Játszottunk már jobban is” – nyilatkozta a mérkőzés után. Ezt inkább hallottuk volna a veszprémiek mesterétől…

A hölgyek selejtezőt vívtak az EHF Kupában, és nem remekeltek. Az érdiek hazai pályán egyetlen góllal, 29-28-ra győztek a norvég Storhamar Handball ellen, ami bizony soványka előny a továbbiakra. Ám a Dunaújvárosi Kohász odahaza 18-26-ra kikapott a spanyol Super Amara Bera Bera csapatától. Szintén vesztett a Siófok is, őket az orosz GK LADA Togliatti győzte le 30-26 arányban.

Az FTC Rail Cargo „nagy halat” fogott ki: Érden abszolválta hazai BL-meccsét a román CSM Bucuresti ellen. Sajnos a világsztárokkal tűzdelt román csapat 34-28-as győzelméhez kétség sem férhetett.

Aztán a jóízű befejezésről a MOL-Pick Szeged férfi csapata gondoskodott. A Bajnokok Ligája B csoportjában hatalmas küzdelemben – olykor jelentős hátrányról fordítva – 29-26 arányban verte meg a dán bajnokot. Skjern, a nyolcezer lakosú kisváros a lelátóra háromezer nézőt tudott felültetni, akik ritkán látott hévvel buzdították a fiaikat. Előttük győzni tényleg nem könnyű feladat. Szép volt, szegedi fiúk!

FOTÓ: CZAGÁNY BALÁZS, MTI

 

Ezek is érdekelhetnek