Mondhatni, a Nemzetek Ligája futballtornát nekünk találták ki, vagy legalábbis azoknak a csapatoknak, amelyek nem tudnak a toptornákon trófeákkal ünnepelni.

Sportnapló

A játék azért ilyenkor megmutatja igazi erejét: láthatjuk, hogy ezrek tolonganak azokon a lelátókon is, ahol nem Lionel Messinek vagy Cristiano Ronaldónak lehet tapsolni. E világba kerültünk mi is, s elmondhatjuk, hogy derekasan helytálltunk. Igen, volt idő, amikor még derekasabban szerepeltünk, a mostani csoportgyőztes finneket akár 8-9 góllal is vertük, de ne feledjük, hogy a kinti 0-1 után a Groupama Arénában tízezer néző előtt duplán, azaz 2-0 arányban törlesztettünk. Ezzel a csoport második helyét szereztük meg, megelőzve Görögországot és Észtországot. Jó volt látni, hogy fiatal csapatunk mérkőzésről mérkőzésre érettebben játszik. Úgy vélem, az észtek elleni 3-3-as döntetlen három kapott góljából legalább egyet elháríthattunk volna, ha később kerül sor a mérkőzésre. A görögöktől 0-1-re kikaptunk, de a hitelesnek tartott tudósítás szerint is jobbak voltunk ellenfelünknél, de a futball tud néha igazságtalanul is viselkedni.

Ám ha a leginkább szépre emlékezünk, az mindenképpen a múlt vasárnapi Finnország elleni összecsapás, amikor is elpáholtuk a már csoportgyőztes együttest. A Marco Rossi szövetségi kapitány vezette gárda sikerének szerzői: Gulácsi, Lovrencsics, Baráth, Orbán, Kádár, Korhut, Kleinheisler, Nagy Á. Kalmár, Dzsudzsák, Szalai (Vinicius, Lang, Holander). Így a C divízió 2. csoportjának végeredménye: 1. Finnország (12 pont), 2. Magyarország 10), 3. Görögország (9), 4. Észtország (4).

 

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.