Szocialista autók szépségversenye

Május 1-jén felbőg a szocializmus motorja a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum előtt. A retro majálison szépségversenyt rendeznek a szocialista autóipar remekeinek.

Ország-világSzabad Föld Online2009. 04. 29. szerda2009. 04. 29.
Szocialista autók szépségversenye

A retro hangulat jegyében veterán járművek idézik meg a szocializmus életérzését a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum előtt.  Sokak szerint ugyanis a papírjaguárnak is becézett Trabant és az olasz licenc alapján gyártott szovjet Zsiguli a szocialista ipar szimbólumai. A vásárlók által annak idején sokáig várva várt járműveknek szépségversenyt is rendeznek, amelyre saját – többek között Pannónia, Zsiguli, Csepel, Barkas, Trabant – autóikat, motorjaikat, kerékpárjaikat nevezhetik be az érdeklődők.

A vállalkozó szelleműek vetélkedőn tehetik próbára a tudásukat az egykori május elsejei felvonulások koreográfiájáról, valamint a veterán járműcsodák műszaki paramétereiről. A helyesen válaszolók sör-virsli jegyet nyernek. A bátrak és a „játszós ruhában” érkezők számára ajánlják a rendezők a traktoros kocsikázást a Hoffherr-féle „körmös” traktoron. A „Felvonulók, utánam!” program keretében pedig rendhagyó tárlatvezetés lesz a május 1-jén ingyenesen látogatható Emlékpontban.

A jó hangulatról élő, kihelyezett kívánságműsor gondoskodik, amely egész nap teljesíti a majálisozók zenei kéréseit. A „Régi idők mocija” nevezetű programelem keretében pedig 10 és 16 óra között veterán járműveket csodálhatnak ifjak és idősek az Emlékpont előtti területen.