Újvidéki kóstoló

Ismét a határon túli kultúráé lesz a főszerep a Miskolci Nemzeti Színházban február 8–10. között. Három napon át Újvidék három művészeti ága: színháza, képzőművészete és irodalma mutatkozik be a Határtalan Napok rendezvénysorozaton – a gazdag programból ajánlunk két színdarabot.

Ország-világMunkatársunktól2018. 02. 08. csütörtök2018. 02. 08.
Újvidéki kóstoló

Az Újvidéki Színház három nagyon különböző előadással érkezik Miskolcra, ezek közül Esterházy Péter műveinek ihletésére született a Kis magyar pornográfia című előadás.

„Az igazság mindig a felszín alatt van, a látszólagos égi harmónia és rend makulátlansága alatt. De a szekrényekben, és főleg az íróasztalokban mindig ott van egyegy csontváz” – mondta el a rendező, Nikita Milivojević.

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának Amadeus című előadása tavaly a Városmajori Szabadtéri Szemle legjobb előadása lett, valamint a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Balázs Áron (Salieri) kapta. Kicsinyesség és nagyvonalúság, félelem és bátorság, középszer és kiválóság egymásnak feszülése a darab, és annak fejtegetése, hogy legtöbbször miért a rossz diadalmaskodik bennünk és a világban.

Ezek is érdekelhetnek