Villámteszt: hólapát

Immár menthetetlenül elő kell vennünk a szerszámos kamrából a hólapátot. Ha viszont nem leljük, eltörött, netán egy másikra is szükségünk van: milyet vegyünk és mennyiért?

Ország-világSzőrös Zoltán2009. 12. 17. csütörtök2009. 12. 17.
Villámteszt: hólapát

Áruházban, háztartási, illetve barkácsboltban vizsgáltuk a kínálatot, főként a két legfontosabb szempont: a minőség és az ár szerint. Van, ahol máris akciót hirdettek, így még ezer forintot sem kell leszurkolnunk a fanyélre szerelt műanyag lapátért. A boltban elmondták: évek óta ezt az egy típust árulják, nincs rá panasz. Máshol és mások a fémből készült hólapátot keresik, míg a természetes anyaghoz és kisebb súlyhoz ragaszkodók a fából készültet használják.

A lapos és az öblös kivitel egyaránt megvásárolható. Az egyik üzletben 1500 forintos egységáron mindkét változatból találtunk, s ugyanennyiért kínálták a fából gyártottat is. Egy nagyobb áruház szerszámosztályán pillanatnyilag csak egyfajta márkás lapát vásárolható, az ára is ennek megfelelő: több mint hatezer forint.

Bizonyára sok háztartásban az idén is a saját készítésű, nyélre csavarozott-szögelt műanyag- vagy falapok jelentik a megoldást.

Ezek is érdekelhetnek