Welness-kúra a szamárnak

Az Ország Karácsonya programsorozat keretében állatsimogató, valamint élő állatokkal betlehemi jászol várja szombaton és vasárnap a gyerekeket. Snufit, a Kossuth téri betlehemi jászol szamarát a Fővárosi Állatkerttől kapja kölcsön a Meseváros december.

Ország-világ2008. 12. 19. péntek2008. 12. 19.

Kép: OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Welness-kúra a szamárnak
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A megtisztelő posztot betöltő szamár azonban túlsúlyos volt, ezért hortobágyi wellness-kúrára kellett „beutalni”. Az állatkert nagyra becsült csacsiját, Snufit olyan sok zoo csemegével etették az utóbbi időben a látogatók, hogy meglepően nagyra hízott. Az állat oldalán tekintélyes méretű zsírpárnák jelentek meg, a hátát pedig már alig lehetett felismerni, ezért az állatkert gondozói úgy döntöttek, hogy ideje wellness-kúrára küldeni a szamarat.

 „Nagy megtiszteltetés Snufinak, hogy ő lehet a betlehemi jászolban a Kossuth téren. Ott a legjobb formáját kell nyújtania, ezért kellett a Hortobágyra küldeni. No meg egy csacsi önérzetének sem tesz jót az elhízás!”– mondta el Hanga Zoltán a Fővárosi Állatkert szóvivője.

Snufi csacsit – képünkön még a nagy fogyókúra előtti alkatával látható már a nyári hónapokban elszállították a Hortobágyi Nemzeti Parkba, ahol a friss levegő, a mozgás és a diéta meghozta a kellő eredményt. Mára Snufi lefogyott és a gondozói szerint egész szamárformája lett, így visszahozták az állatkertbe, ahol jelenleg karanténban tartózkodik. A szamár jól van, csupán megfigyelik, nem kapott-e el valamilyen betegséget, kórokozót, ami veszélyes lenne a többi állatra.

Snufit szombaton a karanténból egyenesen a Kossuth térre viszik, ahol az Ország Karácsonya-Meseváros rendezvényen debütál karcsú vonalaival. A kedves csacsi már fitten, kipihenten várja a hétvégét gyapjas barátaival, a juhokkal együtt, hogy minél több gyerek megcsodálhassa vadonatúj alakját.

Snufit tulajdonképpen III. Snufinak kellene szólítani, hiszen apját és nagyapját is így hívták, viszont a családban ő az egyedüli, aki olyan jelentős karriert futott be, hogy az Ország Karácsonya betlehemi jászolának szamara lehet december 20-án és 21-én.

A Meseváros utolsó hétvégéjén a betlehemi jászol mellett ismét útnak indul a Parlament előtt a Mikulásvonat, és továbbra is fogadja a gyerekeket a Mikulás a Mikulásházban. December 21-én délután 14 órától a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mesterszakácsai főznek halászlét látványbográcsban a Kossuth téren, és fellépnek az Éneklő Szakácsok is. A rendezvénysorozatról, a hétvégi programról bővebben a www.karacsony.freeblog.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődők.