Pénzforgató

Hirdetés – A mikro-, kis- és középvállalkozások vezetői gyakran fenntartásokkal gondolnak a hitelfelvételre, pedig fejlesztési és növekedési céljaik eléréséhez külső finanszírozásra is szükségük lehet. Ezért összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő tévhiteket a külső finanszírozással kapcsolatban, és összevetettük a Magyar Nemzeti Bank (MNB) NHP Hajrá konstrukciójával. Kíváncsi a válaszokra? Olvasson tovább!
Hirdetés – Mióta világ a világ, létezik valamilyen rendszer az idősek ellátására. A régebbi korokban (és jelenleg is, a világ jelentős részén) az elterjedt „stratégia” az (volt), hogy a gyerekek látják el az idős szülőket, nagyszülőket. Azonban ahogy egyes társadalmak, mint a nyugati, egyre individualistább jelleget öltött, és az állam szerepe is megnőtt a szociális ellátás terén, a nyugdíjrendszer jellege is alapvetően megváltozott. Magyarországon az államszocializmus alatt gyakorlatilag az állam kezében volt a nyugdíjrendszer egésze is, ez azonban a ’90-es évektől megváltozott. Azóta pedig szintén nagy változásokon esett át a rendszer, legutóbb 2014-ben.
Hirdetés – Az eredeti keretnél nagyobb összeget szán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) arra, hogy kedvező finanszírozási eszközökkel segítse a hazai vállalkozásokat. Az NHP Hajrá programnak köszönhetően tavaly április óta 21 ezer kis- vagy középvállalkozás jutott forráshoz legfeljebb 2,5 százalékos fix kamat mellett. A kezdeti 1500 milliárd forintos keretösszeget tavaly csaknem teljesen kihasználták a cégek, így a jegybank további 1000 milliárd forintos bővítésről döntött, ezzel ösztönözve a magyarországi vállalkozásokat, köztük a vidéken tevékenykedő kkv-kat növekedési céljaik megvalósításában.
Hirdetés – Nagyon sok nyomtatótulajdonos szembesül a vártnál hamarabb azzal a kérdéssel, hogy tulajdonképpen hol is kellene utánpótlást vásárolnia patronból vagy tonerből. Nem könnyű ezt eldönteni, különösen akkor nem, ha a spórolás is fontos szempont. Elég csupán az árat nézni? Szóba jöhetnek kompatibilis megoldások, vagy csak az eredeti jó?
Kis túlzással állítható, hogy eltűnhet a devizahitel az ingatlanfinanszírozási üzletágból, amennyiben a ma napvilágot javaslatról hoz jogszabályt a kormány, illetve a parlament. A gépjárműkölcsönöknél is szigorodhatnak a feltételek.
A reggeli enyhe erősödést követően nagyot zuhant a forint. Aztán röviddel ezelőtt beindult megint, mikor a Standard and Poors bejelentette, hogy feljavította Magyarország besorolását..
Biztosítóknak, és autókereskedelmi cégek vállalkozásainak kell 6,8 milliárd forint büntetést fizetni, mert jogerőre emelkedett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) korábbi döntése. A Fővárosi Ítélőtábla ugyanis elutasította a biztosítókartellben érintett valamennyi vállalkozás keresetét.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.