Bedől a tőzsde és elgyengül a forint?

Ekkorát már régen bukott ilyen rövid idő alatt a tőzsde, mint ma másfél óra alatt! A forinton is meglátszik a baj: megint a 272-es szint felé tart az eurójegyzés.

PénzforgatóO. Horváth György2009. 10. 02. péntek2009. 10. 02.
Bedől a tőzsde és elgyengül a forint?

Reggel fél nyolc körül még semmi nem látszott: a forint egy kicsit erősödött is, mostanra azonban - fél íz körül jár az idő – egy forintot gyengülve már 271,6 forinton áll az euró.

A tőzsde hetek óta nem állt ilyen rosszul: a BUX a lélektaninak számtó 20 ezer pont alá süllyedt, csaknem 2 százalékot esve! És úgy tűnik, nem csak egyszeri akció hatása törte meg a tőzsdét, hanem általános az alkuszok rosszkedve, ugyanis az index folyamatosan esik. És nem csak egy-egy nagy részvény árfolyama romlik, hanem az összes „nagyé”. A prímet az OTP viszi 2,4 százalékkal, de a MOL is belehúzott majd 2 százalékkal.

Kora délutánig biztosan ez a trend marad meg, aztán kiderül, hogy a két fontos amerikai makrogazdasági adat, miként befolyásolja a brókerek kedvét. Egyébként egyes elemzők az utóbbi napok világszerte ismétlődő gyenge teljesítményét időközi korrekciónak tekintik, a várt, nagyobb visszaesés állítólag még később jön ránk.