Nyáron már fagyasztanak Simontornyán

Májusban készül el az a nagy hűtőház és feldolgozó, melyet Simontornyán épít a Hungaro Berry Kft. Naponta 100-300 tonna gyümölcsöt dolgoznak majd fel, hogy német, osztrák, svájci, holland és olasz boltokba szállítsák a fagyasztott termékeket.

Szántó-vetőSzabad Föld Online2009. 01. 19. hétfő2009. 01. 19.

Kép: SONY DSC

Nyáron már fagyasztanak Simontornyán
SONY DSC

Pénteken megvolt az első, jelképes kapavágás, ezt követően a kivitelező május végéig megépíti a létesítményt. A hűtőház két hűtőjében, illetve mélyhűtőtermében 200-300 tonna áru tárolható. Bodzából napi 250-300 tonna, meggyből, málnából, ribiszkéből és más gyümölcsből napi 100-150 tonna feldolgozása valósítható meg.

– Rég volt már a napja annak, hogy Simontornyán termelőüzem épült – mondta Csőszné Kacz Edit, a város polgármestere a Tolnai Népújságnak. – Ezért is nagy öröm számunkra ez a munkahelyteremtő beruházás. Remélem, hogy a gyümölcsszezon kezdetére a helybeli, illetve a környékbeli termelők már mint biztos átvevőhelyre érkezhetnek ide. Simontornya minden segítséget megad ahhoz, hogy ez így legyen.

– A munkahely teremtésen túl szeretnénk a mezőgazdasági termelőknek is hosszú távú partnerséget, biztonságot nyújtani. Nagy mennyiségű gyümölcs felvásárlására készülünk, érdemes lesz tehát minőségi terményekkel megkeresni bennünket. A feldolgozott termék elsősorban a német és osztrák fogyasztókhoz kerül, de jut belőle Hollandiába, Olaszországba és Svájcba is -nyilatkozott Klaus Amann, a K. A. Trading tulajdonos-ügyvezetője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek