• Szűrések beállítása
 • Szerző szerint
 • Címke szerint
 • Dátum szerint
szűrés adott napra:
vagy
szűrés időintervallumra:
-tól
-ig
 • aug
  06
  Szenvedélyes dobozoló
  20
  18

  KÉTSZÁZHARMINCHAT ORSZÁG majd’ 125 ezer cigarettásdoboza képezi a kecskeméti üzemorvos, dr. Horányi Elemér gyűjteményét. Sokat saját vagy barátai világjárása során szerzett meg, de éppúgy kapott különlegességeket dohánygyártó cégektől, mint külföldi levelező partnereitől.

 • júl
  30
  Íme, a királyok művészete
  20
  18

  HOSSZÚ ÚT VEZETETT a táblaképektől a szakrális remekművekig. Ötvös Nagy Ferencet mindig is a tudásvágy hajtotta: másfél évtizeden át végzett hiánypótló kutatásokat az ötvösművészet területén, és elfeledett zománcművészeti technikákat élesztett fel. Könyveket ír, mesterkurzusokat tart, restaurátorként dolgozik. A sokrétű alkotót kecskeméti műtermében…

 • júl
  11
  Pürrögő vándorok
  20
  18

  MAGYARORSZÁGON hiába fokozottan védett a gyurgyalag, ezt sokan nem veszik figyelembe. Ménfőcsanakon például purhabbal tömték el alagútjaikat. Lapunkat albertirsai természetvédők értesítették arról, hogy a település közép-európai jelentőségű gyurgyalagkolóniájának léte kerülhet veszélybe egy rejtélyes főút miatt.

 • júl
  07
  Bátran kell élni
  20
  18

  ÖTVENHAT ÉVE SZÍNÉSZ. Eddig 162 főszerepet játszott el. Sikert sikerre halmozott színpadon és filmvásznon, egy időben német erotikus filmekben forgatott. Hazatérve szinte újra kellett kezdenie a pályáját. Hetvenhat évesen sokat szerepel, három unokája is leköti az energiáit. Tavasszal kapta meg a Kossuth-díjat. Tordai Terivel beszélgettünk.

 • júl
  05
  Terápia az írás
  20
  18

  BETŰVETŐ SORSTÁRSA SZERINT: ők székírók. Mindegy az, hogy kerekes székben vagy görgős irodaszékben írják-e a műveiket, úgyis csak az olvasó ítélete számít. Böszörményi Gyula megküzdött a sikereiért, kezdeti kudarcai után ifjúsági regényeivel irigylendő népszerűséget vívott ki magának. A József Attila-díjas írót tiszakécskei otthonában kerestük fel.

 • jún
  27
  Mindennapi szeretetebéd
  20
  18

  MERŐKANÁLNYI FORRÓ LEVES, ízletes székely káposzta. Mindennap más a kínálat. Egyvalami azonban nem változik: a hét összes napján ingyen adják a felnőtteknek. A Dél-Alföldön (is) egyre több helyen nyitnak népkonyhát, Nagymágocson például alkalmanként több száz adag ételt osztanak szét. Munkatársaink a Csongrád megyei községben jártak. Meleg étel ingyen,…

 • jún
  10
  Már épülhet az okoszebra
  20
  18

  MÉG MARAD A SÖTÉTSÉG címmel lapunk február 23-i számában közöltünk cikket, amelyben felvázoltuk a kecskeméti közlekedési közállapotokat. A modern lámpatestek telepítése után – az ország más városaihoz hasonlóan – sokkal rosszabbak lettek a látási viszonyok, néhány hónap alatt tizenkét gyalogost vagy kerékpárost ütöttek el a zebrán, egyiküket egy autóbusz…

 • jún
  03
  Javítható meszesedés
  20
  18

  FORRADALMIAN ÚJ MÓDSZERT fedeztek fel magyar biokémikusok. Hosszú éveken át tartó kísérletezéseik során a kötőszöveti meszesedés megakadályozására találtak magyarázatot, s azóta megnyílt az út egy nagyon egyszerű és olcsó terápia lehetősége előtt is. Lapunkat dr. Váradi András, a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpont Enzimológiai…

 • máj
  26
  Nem dőlök a kardomba
  20
  18

  ITT AZ ÚJ ALBUM! Ezúttal nem új dalokkal, hanem egy gazdag előadói pálya történetével és sok-sok fényképpel. Az exkluzív kiállítású könyvben a Kossuth-díjas énekesnő több olyan történetet elmesél magáról, amelyekről eddig nem tudhattunk. Koncz Zsuzsával régi ismeretségünk okán tegeződünk.

 • ápr
  30
  Szomjazunk a szépre
  20
  18

  KERAMIKUS-SZAKVIZSGÁT tett, festőművésznek készült, restaurátorként is dolgozott. A Munkácsy-díjas, érdemes és kiváló művész Péreli Zsuzsát azonban mint a kortárs kárpitművészet korszakos jelentőségű képviselőjét ismerjük, akit egyesek a „gobelin szinonimájának” tartanak. Március 15-én Kossuth-díjat kapott.