Zöldföld

A különböző nemzetközi egyezményeknek köszönhetően napjainkra jelentősen csökkentek a vegyi anyagok gondatlan kezeléséből származó káros környezeti és egészségügyi kockázatok.
A nemzeti parki termék tehát nemzeti érték. Önazonosságunk forrása, népi sajátosságaink tárháza.
Hirdetés – Napjainkban a legtöbb embernek teljesen természetes, hogy rendelkezésére áll egy autó, a tömegközlekedés, motorok stb., így gyorsan el tudunk jutni gyakorlatilag bárhová. Csakhogy ennek egyértelműen hatása van a környezetünkre is, de nem a jó értelemben. Ahogy a motorizáció fejlődik, úgy jelent egyre nagyobb gondot a légkör szennyezettsége – elég csak a szmogriadókra gondolni. De vajon van-e erre megoldás?
1972-ben az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Ember és bioszféra című világkonferenciáján nyilvánították környezetvédelmi világnappá június 5-ét. Ezt idézzük most fel.
Kunadacs és Kunpeszér határában tíz éve kezdték meg a kihalófélben lévő rákosi vipera visszatelepítését eredeti élőhelyére. A különleges misszióra felfigyelt a világ: kétszer kapták meg a legjobb természetvédelmi programnak járó elismerést.
Maga ügyében senki sem hiteles tanú – szól a közmondás. Ezért született meg az Eco-Management and Audit Scheme (rövidítve EMAS), az Európai Unió környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszere.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.