Zöldföld

A vidék jellegének megóvása biztosítja, hogy továbbra is igaz maradjon Hamvas Béla maximája: „A helynek nemcsak fizikája, hanem metafizikája is van, és nemcsak látvány, hanem géniusz.”
Annyira sok ponton van éles vita az unión belül a várhatóan csak két év múlva hatályba lépő új Közös Agrárpolitikáról, hogy annak ma szinte kiszámíthatatlan a végleges formája. Így az erről megjelenő elemzések is igen tág határok között „mérik” az új rendelkezések, támogatások várható gyakorlati hatását.
Goldschmidt Szilvia hat évvel ezelőtt döntött úgy, hogy régi munkáját feladja és belevág a méhészkedésbe. Bár a természet szeretete mindig is meghatározó volt az életében, sokáig maga sem gondolta, hogy méhésznek áll.
Ahogy közeledik az év vége, szaporodnak a szavazások, hogy például mi legyen az év rovara, fája, madara stb. Internetes oldalán a Magyar Haltani Társaság is felkérte a lakosságot, hogy voksoljon arról: az angolna, a fürge cselle vagy a jászkeszeg legyen-e az Év Hala 2021-ben?
A magyar fővárostól északra, a Dunakanyar hajlatában emelkedik a Szénás hegycsoport. Itt fedezte fel 1896-ban Borbás Vince (1844–1905), a neves botanikus az egész világon egyedül itt élő pilisi lent.
Köztudott, hogy a legkörnyezetbarátabb fűtési mód a gázfűtés és a távhő használata.
A tradicionális ártéri gazdálkodás, valamint a szőlő- és borkultúra fonja egységbe az Őrjeg társadalmát és gazdaságát.
Napjainkban csak vendég a daru hazánkban, a krúgató vándorsereg legnagyobb hazai gyülekezőhelyére, a Hortobágyra érkezése jelentős esemény.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.