Egy friss kanadai közvélemény-kutatás szerint alig 2 százaléka állítja csak, hogy nem változik az éghajlat. A többség az ember okozta károkra és természetes okokra hivatkozva tényként kezeli a globális felmelegedést.

Mindenki megértette a vészhelyzetet

Szinte 100 százalékos egyetértést mutatott ki egy kanadai közvélemény-kutatás a globális felmelegedés valóságosságát illetően. Az online elvégzett kutatás során a kor, nem, lakhely és iskolázottsági adatokra vonatkozóan kvótákat határoztak meg a kutatók, így a kapott eredmények jól közelítik a teljes lakosság véleményét a témában.

A lekérdezés szerint a válaszadóknak alig 2 százaléka jelezte, nem hiszi el, hogy a globális felmelegedés megtörténik. Négy százalék nem tudott választ adni a kérdésre, mindenki más azonban tényként kezeli, hogy a Föld éghajlata melegszik – írja az ELTE hírlevele.

Annak ellenére, hogy az éghajlatváltozás tényében a legtöbben egyetértenek, abban már voltak eltérések, hogy mi is lehet a klímaváltozás hátterében: a válaszadók 9 százaléka szerint az éghajlatváltozás természetes okokra vezethető vissza, 32 százalék szerint az ember tehető kizárólag felelőssé. A megkérdezettek 54 százaléka gondolja úgy, hogy a globális felmelegedés az emberi károkozás és a bolygó természetes hőmérsékleti ciklusából eredően zajlik jelenleg is.

 

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.