A Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlőpálinkája lett az idén Magyarország legjobb pálinkája a Nemzeti Pálinkakiválóság Programja, illetve a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka- és Törkölypálinka-versenyén.

Ritka szőlő adta Az Év Pálinkáját

– A Konkordi-Izabella szőlőpálinka olyan ritkaság, amihez hasonló eddig még soha nem szerepelt a versenyen – hangsúlyozta Kovács András pálinkabíráló. Koós Józsefné, a Konkordi-Izabella szőlőpálinka főzője szerint a díjnyertes pálinka gyümölcse édesapja kedvenc szőlőfajtáiból készült. Négy évtizede foglalkozik pálinkafőzéssel, és büszke, hogy Mályinka régi szőlőfajtáival nyerhetett.

A legeredményesebb pálinkafőzde a Brill Pálinkaház lett. Idén 43 pálinkaház nevezett 382-féle pálinkával. A legjobb tízezer palack feletti nedű a Villányi Pálinka–Magyarbólyi Pálinkafőzde válogatott vörös törkölypálinkája lett. 115 tétel nyerte el a Pálinkakiválóság címet, 46 Top Pálinkakiválóság Díjat kapott. Az országos versenyre nevezett főzetek közül 24 tétel érdemelte ki a Champion, azaz kategóriagyőztes díjat, és további 342 tétel kapott minősítést, amelyből 110 arany, 144 ezüst és 88 bronz.
 

Friss cikkek

Piroska és a juhászok
Konténerek vízen és szárazföldön
Mivel horgássz hideg vízben? – Ellenállhatatlan hideg vízi aromák
A Szabad Föld az AGROmashEXPO vendége volt
Megjelent a Szabad Föld legújabb lapszáma
2023.01.27.
Használjuk a hideget
Ne várjon, amíg késő lesz!
Szerdától látogatható 41. AgromashExpo és AgrárgépShow
Meghallgat, társalog, inspirál és elkísér
Eltávozott az isteni Lollo
Az elfelezett alma
Protokoll síron innen és túl
Júniusig lehet pályázni
2023.01.20.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.