A támogatásból valamennyi horgászszervezet részesülhet. Cél, hogy az Országos Horgászati Hálózati Program keretében komplex horgászati szolgáltatási és turisztikai fejlesztési pontok jöhessenek létre.

Távlati és közelebbi célok a horgászat támogatásával

A horgászok tavaly majdnem egymilliárd forintot fizettek ki hobbijuk űzéséhez különféle okmányokra, papírokra, engedélyekre.

E pénz „házon belül marad”, ugyanis az egyes horgászszervezetek használhatják fel többféle célra is. Ezen felül 2021-től további bő egymilliárd forinttal is segítik e szervezetek munkáját.

A pályázati, illetve normatív alapú horgászszervezeti támogatásokról Nagy István agrárminiszter beszélt a minap a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) éves beszámolója alkalmával.

A támogatásból valamennyi horgászszervezet részesülhet. Cél, hogy az Országos Horgászati Hálózati Program keretében komplex horgászati szolgáltatási és turisztikai fejlesztési pontok jöhessenek létre. Az országban 2200 nyilvántartott halgazdálkodási vízterület található, ezekből az állami tulajdonú természetes vízterület döntő többsége a Mohosz szervezeti rendszerébe tartozik. Főként e vizeken kell fejleszteni a horgászhelyek infrastruktúráját.

Már évek óta tart, de a jövőben is fejlesztik a horgászati adminisztrációs rendszer elektronizációját, amivel egyszerűsödhet a horgászokmányok online vásárlási folyamata.

Emellett folyamatosan segítik a horgászegyesületeket is, például eszközbeszerzésük – csónakok, motorok, egyéb gépek vételének – támogatásával. A kedvezményezettek köre jelentős, manapság 700 ezerre teszik a rendszeres és alkalmi horgászok létszámát. Az idén 175 ezerrel nőtt a horgászszervezeteknél regisztrált horgászok száma.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.