Szeretnék a jövőbe látni

Fodor Rajmunddal beszélgettünk.

13+1Puskás Kati2024. 08. 15. csütörtök2024. 08. 15.

Fotó: Árvai Károly

Fotó: Árvai Károly

Fodor Rajmund kétszeres olimpiai, egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó. A világon egyedüliként elmondhatja, hogy egy éven belül három korcsoport világversenyén játszott érmet nyerő csapatban. A felnőttekkel ezüstöt, a juniorokkal bronzot, az ifikkel pedig aranyat szerzett 1993-ban. 2013 óta nemzezetközi játékvezetőként itthon is tevékenykedik, és a magyar utánpótlás nevelés munkáját is sgíti. 2018-ban a Nagy duett című műsorban Wolf Kati párjaként énekelt, 2019-ben pedig az Exatlon Hungary sportrealityjében a Bajnokok csapatát erősítette. A büszke édesapának két gyermeke van: Nadine és Damián. 


1. Hogyan érez a születési helyével kapcsolatban? 
– Szegeden születtem. Imádom a szülővárosomat. Majd' három évtizede, hogy eljöttem, de mindig nagyon szívesen megyek vissza, tősgyökeres szegedinek érzem magam. Nosztalgiával emlékszem a boldog gyerekkoromra és a mozgalmas ifjúkoromra, melynek legszebb emlékei fűződnek a városhoz. 


2. Mit szeret önmagában? 
– Kitartó vagyok, a végsőkig küzdök a kitűzött pozitív célokért. Ugyanakkor rugalmas is vagyok, igyekszem a lehetőségekhez képest lazán és vidáman kezelni a dolgokat. 


3. Kíváncsiságból kivel cserélne életet egyetlen ­napra? 
– A spanyol vízilabdázó-ikonnal, Manuel Es­tiar­téval. Legendás a barátsága a futballkarrierje után fenomenális edzőként működő Josep Guardiolával, akinek a stábjában állandó tagnak számít. Estiartét egyesek consiglierének, mások life coachnak nevezik, de tény, hogy stabil a helye a stábban, csak az állomáshelyeik (München, Manchester) változtak. Kíváncsi lennék rá, hogy zajlik egy napjuk, és ezáltal egy kis betekintést nyerhetnék a futball világába is. 


4. Mivel lehet kikergetni a világból? 
– A női hisztivel. Azzal nem igazán tudok mit kezdeni. 


5. Bántja-e valami, amit elszalasztott az életében? 
– Biztosan vannak olyan dolgok, amiket elszalasztottam, de hiszek a sorsszerűségben, úgyhogy valószínűleg nem alakulhattak volna másképp a dolgok az életemben, mint ahogy megtörténtek.

 
6. Mit szeret az ellenkező nemben? 
– A nőiességüket. Szeretem a kifinomult nőket, akik kellően gyöngédek és kellően magabiztosak, és tudják, hogy mikor melyikre van szüksége a lényegesen egyszerűbben működő férfiembernek. Szeretem azt is, ha jól főznek. 


7. Melyik korban, történelmi korszakban élne szívesen? 
– Megnézném a feudális korszakot – persze a földesúr és nem a jobbágy státuszából –, hogy hogyan éltek a „sötét középkorban”. De izgalmasnak találom az ókori Rómát is. A Gladiátor az egyik kedvenc filmem, úgyhogy szívesen betekintenék abba, hogyan zajlottak a mindennapok a híres birodalomban. 


8. Milyen idézetet tenne ki a hűtőajtóra, hogy minden reggele ezzel induljon? 
– Az egyik pólóm feliratát: „A kaland ott kezdődik, ahol a terveknek vége van.” 


9. Van-e olyan értékes vagy értéktelen tárgy, ami különösen fontos az ön számára? 
– Az érmeim. Megbecsült helyen őrizve vigyázok rájuk. 


10. Van-e kedvenc könyve? 
– Pár éve talán még mondtam volna szerzőt vagy könyvcímet, de most inkább műfajt mondok: előszeretettel olvasom ikonikus sportolók vagy más híres emberek önéletírását, életrajzát. 


11. Milyen jó tanácsot, tanulságot osztana meg velünk, amit a saját kárán, saját tapasztalatai alapján tanult meg? 
– Mindig maradjunk következetesek, tartsuk magunkat az elveinkhez. 


12. Mi a kedvenc érdeklődési területe? 
– Szeretek moziba és színházba járni. Nagyra becsülöm a színház- és filmművészetet. A másik szenvedélyem az utazás. Sok helyen megfordultam már a világban, de ezt nem lehet megunni, bármikor szívesen útnak indulok, hogy új tájakat, embereket, szokásokat ismerjek meg. 


13. Milyen zenét szeret? 
– Az olasz zenét imádom a régiektől egészen a napjainkig. Szeretem és ismerem is a slágereket, elvarázsoló az olasz életstílust képviselő, érzelmekben gazdag, fülbemászó dallamvilág. 


+1. Milyen képességet választana, ha egy szuperhős bőrébe bújhatna? 
– A jövőbe látás képességét, hiszen minden szuperhős – Supermantől Batmanig – előre látja, hogy mi fog történni, és teljes erejéből igyekszik elhárítani a nehézségeket. Én is szeretném megóvni az embereket. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek