Hiszek a sorsszerűségben

Judy válaszolt kérdéseinkre.

13+1Puskás Kati2024. 10. 25. péntek2024. 10. 25.
Hiszek a sorsszerűségben

Kis Judit – művésznevén Judy – Szolnokon született, és már kislány korában is énekesnőnek készült. Tizenöt éves volt, amikor felvették a pesti Országos Szórakoztatózenei Központ stúdiójába. 1998 októberében csatlakozott a Groovehouse együtteshez. Az év december 14-én súlyos autóbalesetet szenvedett: teljesen összeroncsolódott az arca, alig maradt ép csontja, az orvosok egy hónapig küzdöttek az életéért. Felépülése után, 1999 júliusában jelent meg az első albumuk. 2001-ben jött ki a második, Hajnal címmel, és sorra jöttek az elismerések, fellépések, majd az újabb lemezek. Minden olyan díjat besöpörtek, amit csak lehetett a hazai popszakmában. Judy boldog párkapcsolatban él, és egy csodálatos kislány, Maja anyukája. 


1. Hogyan érez szülőhelyével, lakóhelyével kapcsolatban? 
– Igazán jó élményekkel teli gyerekkorom volt Szolnokon, ahonnan aztán egész fiatalon elkerültem, de mindig jó érzésekkel tölt el, ha arra járok. Most Veresegyházon élünk, amit nagyon szeretünk, a helyiek már-már tősgyökeresnek tekintenek minket, nem is áll szándékunkban elköltözni innen. 


2. Mit szeret önmagában? 
– A kitartásomat, hogy ha törik, ha szakad, véghez viszem azt, amit elterveztem. Ragaszkodom az elképzeléseimhez, a kivitelezésben pedig maximalista vagyok. 


3. Mit szeret az ellenkező nemben? 
– Általánosságban az intelligenciát, a humort, a kitartást. A párom, Krisz­tián lenyűgöz a precizitásával, azzal, ahogy ki tudja fejezni az érzelmeit, és hogy mindenben támogat és segít, megosztjuk a feladatainkat. Imádom azt is, hogy szereti a kamaszlányomat. 


4. Kíváncsiságból kivel cserélne életet egy napra? 
– A kutyusaimmal, mert annyira szeretném tudni, hogy mi jár a kis buksijukban, hiszen nem tudják elmondani, ha valami bajuk van. A lányom bőrébe is ezért bújnék bele. És, ha lehetne, az örök kedvencem, Pink egy napját is szívesen megélném. 


5. Mivel lehet kikergetni a világból? 
– A gonoszsággal, az indokolatlan bántással. A családom szerint túl jószívű és naiv vagyok, mert azt hiszem, ha én jóindulattal és tisztelettel állok másokhoz, akkor azt kapom vissza, és mindig megdöbbenek és elszomorodom, ha ez nem így van. 


6. Bántja-e valami, amit elszalasztott az életében? 
– A súlyos balesetem után elengedtem azt a fajta gondolkodást, hogy mi lett volna, ha. Nincs ha! Ami benne van a sorsodban – az így vagy úgy –, meg fog történni, ami nincs, az nem, nem lehet kierőszakolni. Hiszek a sorsszerűségben. 


7. Melyik történelmi korban élne szívesen? 
– A történelemkönyveket elnézegetve nem kívánkozom sehova. Jól érzem magam az itt és mostban. 


8. Milyen idézetet tenne ki a hűtőajtóra, hogy szem előtt legyen? 
– Imádom a találó idézeteket, rendre meg is osztom azokat a közösségi oldalamon, de nem szeretnék egyet kiragadni közülük. Hangulatfüggő, hogy éppen mi tetszik. 


9. Van-e olyan emléktárgya, ami különösen fontos önnek? 
– Nem vagyok tárgyfüggő, inkább emberekhez, mint a dolgokhoz ragaszkodom. A díjaim sincsenek kirakva, pedig büszke vagyok rájuk. Viszont hűségesen őrzöm a kislányom első cipőcskéjét és ruhácskáit. De vannak saját ruháim is, amik több évtizede megvannak, és most már nemcsak én, hanem Maja is szívesen viseli az egyedi darabokat. 


10. Van-e kedvenc könyve vagy írója? 
– Sokat foglalkozom önismerettel, szeretem a pszichológiai és az önfejlesztő témájú könyveket. Kamaszlány anyukájaként nagy haszonnal forgatom Kevin Leman Péntekre új gyerek című könyvét. 


11. Milyen jó tanácsot, tanulságot osztana meg velünk, amit saját tapasztalatán tanult meg? 
– Kitartás és türelem. A balesetem után megtanultam, hogy semmit sem – a gyógyulást főleg nem – lehet siettetni. Idő kell ahhoz is, hogy a lélek meglelje a nyugalmát és meglássa a fényt az alagút végén. Hiszem, hogy mindig ott van a fény. A másik, hogy a külsőségeknél sokkal fontosabbak a belső értékek. 


12. Mi a kedvenc érdeklődési területe? 
– Kreatív vagyok, gyerekkorom óta szeretek öltözködni. Anyukám varrónő, én pedig szeretek és tudok is varrni. Nálunk sose volt gond a farsangi és a halloween­jelmezekkel, bármit megvarrok. A lányom sorra nyerte a jelmezversenyeket. 


13. Milyen zenét szeret? 
– Az emészthető, jó zenéket szeretem. Nem vagyok koncertre járó típus. Ha megyek, akkor se a sűrűjében tombolok, szemlélődő típus vagyok. De a kedvencem, Pink koncertjére nem kellene kétszer hívni, rohannék.

 
+1. Milyen képességet választana, ha egy szuperhős bőrébe bújhatna? 
– A repülést, mert imádok utazni, és akkor könnyen legyőzhetném a nagy távolságokat, és hipp-hopp, ott lennék, ahol akarok.Puskás Kati 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek