Recept

Jobb napok - kopp-napok

ABC2004. 05. 07. péntek2004. 05. 07.
Recept


Tojásvirág leves
Beáztatunk 20-25 percre 4 db fekete gombát és külön 2 db illatos gombát, majd lecsöpögtetjük és négyrét vágjuk. Forró zsírban megsütjük. Ráöntünk l liter erőlevest és felforraljuk. A levesbe öntünk l kk. szójamártást, hozzáadunk 1-2 szál koriander zöldjét, 2 db felkarikázott újhagymát. Felverünk 3 tojást és a forró levesbe csurgatjuk. Apróra vágott sonkával gazdagíthatjuk.
Szarvasi töltött káposzta
Egy kg darált sertéshúst összedolgozunk 10 dkg nyers rizszsel, sóval, borssal, édes és erős paprikával ízlés szerint. 12 db édes káposztalevelet leforrázunk, és megtöltjük húsgombócokkal. Egy nagy fazekat kibélelünk savanyú káposztával, és ráfektetjük a töltelékeket. Újra káposzta, újra töltelék, míg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére káposzta kerüljön (összesen kb. 60 dkg savanyú káposzta.) Minden réteget megszórunk 1-2 kanál liszttel. Felöntjük forró vízzel, hogy a káposztát ellepje. Fedő alatt kb.1órát főzzük. Tejföllel tálaljuk.
Gyümölcssaláta
3 db narancsot meghámozunk, felkockázzuk, 2 db banánt, 3 db kivit felkarikázunk, 2 db almát nagylukú reszelőn lereszelünk. %u02DD üveg meggybefőttet leszűrünk. Az almát egy üvegedény aljára tesszük és kevés citromlével meglocsoljuk. Rászórjuk a meggyet, banánt, narancsot, kivit. Minden réteget meghintünk kevés porcukorral. Ráöntjük a meggy leszűrt levét és 2 dl Curaçaot. Alaposan lehűtve, tejszínhabbal tálaljuk!
A menü ára 4 személyre: 1900 Ft.
{p}
Szarvasi gombócleves
Kevés zsíron megfonnyasztunk egy fej hagymát, 2 szál felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret. Felöntjük vízzel. Felkockázott burgonyát adunk hozzá. Ízesítjük sóval, pirospaprikával és egy csomag petrezselyem zöldjével. Közben 1 kg burgonyát hajában megfőzünk, ha kihűlt, meghámozzuk, 15 dkg liszttel, l tojással, l evőkanál zsírral összedolgozzuk. Kisebb gombócokat formázunk belőle, és beledobáljuk a levesbe. Rövid idő alatt megfő. Tálaláskor paradicsomlét öntünk bele.
Meggyes-túrós rétes
Elkeverünk személyenként 10 dkg áttört tehéntúrót kevés tejföllel, 3 tojássárgával, cukorral, reszelt citromhéjjal, kimagozott meggyszemekkel, valamint a tojásfehérjék felvert habjával.Az előkészített réteslapot olvasztott zsírral megkenjük, kevés darált dióval meghintjük. A tölteléket a tészta egyik szélébe púpozzuk. Felgöngyöljük, tojássárgával megkenjük. Kizsírozott tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A menü ára 4 személyre: 1100 Ft.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek