Receptek - Vasárnapi menü

Az itt közölt étkeket a december elején megjelenő, Receptek adventtől húsvétig című könyvünkből válogattuk.

ABC2004. 10. 29. péntek2004. 10. 29.
Receptek - Vasárnapi menü


Libamájkrémes sertéssült
Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj, 10 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 kis doboz libamájkrém, 2 dl tej, 2 evőkanál liszt, bors, só, pirospaprika, 5 dkg reszelt sajt.
A karajszeleteket megsózzuk, megborsozzuk és kisütjük. A hagymát apróra vágjuk, és a felszeletelt gombával együtt kevés olajon megdinszteljük. Késhegynyi pirospaprikával és sóval ízesítjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a májkrémet. Kiolajozott, tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a karajszeleteket, és minden szeletre egy kanál gombás-májas keveréket halmozunk. 2 dl tejből 2 evőkanál liszttel világos mártást főzünk, beterítjük vele a húst, és a reszelt sajttal megszórjuk. Sütőben jól átsütjük, de vigyázzunk, nehogy megégjen a tetején a sajt.

Mákos guba
Hozzávalók: 10 db kifli, 1 l tej, 15 dkg darált mák, 2-3 evőkanál porcukor, 4 evőkanál méz, 2 dkg margarin, 2 vaníliás cukor, reszelt citromhéj.
A tejben felolvasztjuk a vaníliás cukrot, 2 evőkanál mézet és a margarin felét. A kifliket karikákra vágjuk és ráöntjük a tejes keveréket, amelyben jól átforgatjuk, hogy egyenletesen megszívják magukat a kiflikarikák, majd szűrőn lecsöpögtetjük a felesleget. Ezután megszórjuk a darált, cukrozott mákkal és a reszelt citromhéjjal. Egy tepsit kikenünk a margarin másik felével, elterítjük benne a mákos kiflikarikákat, majd 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük a gubát. Tálaláskor rácsorgatjuk a méz másik felét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek