
Hihetetlen autólopást vettek videóra, ezzel a módszerrel bárkit meglephetnek
origo.hu

Édesszájúak ebédje
Téli leves
Hozzávalók: 30 dkg karalábé; 15 dkg zeller; 20 dkg sárgarépa; 15 dkg fejes káposzta; 1 fej hagyma; 10 dkg cérnametélt; 1 csokor petrezselyemzöld; tejföl; 2 pár virsli; 1 l forró húsleves (kockából); 2 evőkanál olaj.
A felaprított hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldségeket, és 5 percig pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, és mérsékelt lángon 20 percig főzzük. A cérnametéltet és a felkarikázott virslit a leveshez adjuk, majd kb. 2 perc alatt készre forraljuk. Tálalás előtt 2-3 evőkanál tejföllel meglocsoljuk, és apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
Stíriai metélt
Hozzávalók: 25 dkg liszt; 5 tojás; 1 dl tejföl; 0,5 kg tehéntúró; 3 evőkanál cukor; 8 dkg vaj; 1,5 dl tejszín; 1/2 citrom reszelt héja; 5 dkg mazsola; 5 dkg dió; só.
A lisztet 2 tojással, a tejföllel, a tehéntúróval, 1 evőkanál cukorral és egy csipet sóval jól összegyúrjuk. Fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk, és ujjnyi szélességű metéltre vágjuk. Tűzálló tálban elkeverjük a vajat és a tejszínt a maradék cukorral, 3 tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával és a durvára tört dióval. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és a tűzálló tálban lévő keverékkel alaposan összeforgatjuk. Lazán hozzákeverjük a 3 tojás habját, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Borhab
Hozzávalók: 4 tojássárgája; 5 dkg liszt; 4 dl muskotályos fehérbor; 20 dkg cukor; 2 teáskanál zselatin; 1 dl meleg víz; 4 dl tejszín; 1 db fahéj; 8 db szegfűszeg.
A tojássárgáját a liszttel és egy kevés hideg borral simára keverjük. A maradék bort a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, és átszűrve a lisztes-boros tojássárgájára öntjük. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, és lehűtjük. A zselatint a meleg víz hozzáadásával csomómentesre keverjük, a felvert tejszínhabhoz adjuk, majd a kihűlt krémet lazán hozzákeverjük. Néhány szem mazsolával és tejszínhab pamaccsal díszítve borospoharakban tálaljuk.
Ünnepi alkalmakra tortát is készíthetünk belőle úgy, hogy két vékony piskótalap közé töltjük a krémet. A süteményt bevonhatjuk tejszínhabbal, de akkor is finom, ha csak porcukorral hintjük meg a tetejét.
origo.hu
metropol.hu
life.hu
magyarnemzet.hu
szoljon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
astronet.hu
nemzetisport.hu
origo.hu
origo.hu