Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Spagettikrokett
Hozzávalók: 25 dkg spagetti; 2 dkg vaj; 2 dkg liszt; 2 dl tej; 15 dkg reszelt sajt; 2 tojás; só, bors, liszt, zsemlemorzsa.
A spagettit apró darabokra tördeljük, kifőzzük, leszűrjük és leitatjuk róla a maradék nedvességet. A lisztből, a vajból és a tejből sűrű mártást főzünk, a tűzről levéve belekeverjük a sajtot, sózzuk, borsozzuk és lehűtjük. Hozzáadjuk az egyik tojást és a spagettit. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyomkodjuk, és kis rudacskákat formálunk belőle, amelyeket hagyományos módon bepanírozunk, majd bő, forró olajban kisütjük. Főzelék mellé kitűnő feltét.
Burgonyafánk
Hozzávalók: 0,5 kg burgonya; 10 dkg vaj; 4 dl liszt; 4 dl víz; 4 tojás és 4 tojás sárgája; 5 dkg reszelt sajt; só, bors.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón krumplinyomón átnyomjuk. A vizet és a vajat együtt felforraljuk, és forrás közben állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, amellyel sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük az áttört burgonyát, a tojásokat és a tojássárgákat, és alaposan összedolgozzuk. Evőkanállal bő, forró olajba szaggatjuk, és kisütjük a fánkokat. Forrón meghintjük a reszelt sajttal. Főzelék mellé tálaljuk.
Zöldséges puding
Hozzávalók: 15 dkg vaj; 25 dkg zöldborsó; 25 dkg gomba; 25 dkg sárgarépa; 2 dl tej; 4 tojás; 4 evőkanál zsemlemorzsa; 1 csomag petrezselyemzöld; só, bors.
5 dkg vajon megpároljuk a kockára vágott sárgarépát, gombát és zöldborsót. Amikor megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. A 10 dkg vajat összekeverjük a tejjel, a tojássárgájával és a zsemlemorzsával. Ezzel a keverékkel behabarjuk a párolt zöldségeket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a kihűlt zöldségekhez keverjük. Kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percen át tűpróbáig sütjük. Tálra borítva felszeleteljük, és friss zöldsalátával tálaljuk.
Gombafasírozott
Hozzávalók: 30 dkg gomba; 3 zsemle; 2 tojás; 1 kis fej hagyma; só, bors, zsemlemorzsa.
A hagymát és a gombát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A vízben áztatott, kifacsart zsemléket és a tojásokat összekeverjük a gombával, sózzuk, borsozzuk. A masszából gombócokat formálunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu