Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Vadnyugati húsleves
Hozzávalók 6 személyre: 1,5 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma felaprítva, 1 kávéskanál köménymag, 7,5 dl zsírmentes csirkeerőleves, 35 dkg csirkemellfilé bőr nélkül 1 cm-es kockákra vágva, 425 g konzerv fekete bab leöblítve, 20 dkg morzsolt kukorica, 1 piros húsú paprika kockára vágva, 60 ml jó minőségű grillszósz, 3 evőkanál aprított koriander.
Egy adag tápanyag összetétele: 196 kalória; 21 g fehérje; 295 mg nátrium; 33 mg koleszterin; 20 g szénhidrát - 5 g rost, 5 g cukor; 4 g zsiradék - összesen 1 g telített zsír, 2 g egyszeresen telítetlen zsír, 1 g többszörösen telítetlen zsír.
Forrósítsuk fel az olajat, és a hagymát pároljuk meg benne barnára (kb. 8 perc). Adjuk hozzá a köménymagot, és pirítsuk illatosra (kb. 1 perc). Öntsük fel a levessel, forraljuk fel, majd a csirkehússal takarékon főzzük, míg a hús meg nem puhul (kb. 3 perc). Adjuk hozzá a babot, a kukoricát, a paprikát, a grillszószt meg a felaprított koriandert, és az egészet melegítsük össze (kb. 3 perc). Szedjük tálakba, és díszítsük a korianderrel.
Rozmaringos csirke
Hozzávalók 4 személyre: 280 g gyöngyhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 hámozott paradicsom, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 1,5 csésze csirkehúsleves, fél kávéskanál friss rozmaring, 1/2 kávéskanál só, 1/4 kávéskanál frissen őrölt bors, csipetnyi őrölt szerecsendió, 450 g csíkokra vágott csirkemellfilé.
Egy adag tápanyag összetétele: 242 kalória; 30 g fehérje; 374 mg nátrium; 66 mg koleszterin; 17 g szénhidrát - 2 g rost, 5 g cukor; 7 g zsiradék összesen - 1 g telített zsír és 5 g egyszeresen telítetlen zsír, 1 g többszörösen telítetlen zsír.
Forrázzuk le a gyöngyhagymát, majd tegyük hideg vízbe. Szűrjük le, és húzzuk le a héját. Egy serpenyőben hevítsük az olívaolajat, tegyük bele a paradicsomot meg a fokhagymát, és pároljuk. Szórjuk rá a lisztet, és kevergessük. Öntsük hozzá a levest, közben kavargassuk. Vegyük lejjebb a lángot, majd adjuk hozzá a felvágott rozmaringot, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Forraljuk be, majd tegyük bele a hagymát és a csirkehúst. Pároljuk készre a csirkét.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu