Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Rebarbarás nyúlcomb
Hozzávalók: 4 nyúlcomb (kb. 80 dkg), 2 közepes vöröshagyma (12 dkg), 50 dkg megtisztított rebarbara, 1 dl tejszín, só, őrölt szegfűbors, cukor ízlés szerint.
(Egy adag kb. 310 kcal, 1300 kjoule.)
A nyúlcombokat megsózzuk, őrölt szegfűborssal fűszerezzük, és az olajban mindkét oldalukat fehéredésig sütjük. Lecsöpögtetjük, és félretesszük. A megtisztított hagymát apróra, a lehántott rebarbarát pedig körömnyi darabokra vágjuk. A megmaradt olajban a hagymát megpároljuk. A rebarbarából egy maréknyit félreteszünk, a többit a hagymához adjuk. Kevergetve megfuttatjuk, egy pohár vízzel felöntjük, a húst beletesszük. Kis lángon, lefödve körülbelül másfél óra alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, az elfövő levét kis vízzel pótoljuk. A combokat kiemeljük, a visszamaradt lét a tejszínnel dúsítjuk. Merülőmixerrel vagy turmixszal pépesítjük, ha kell, utánasózzuk, cukorral ízesítjük. A maradék gyümölcsöt beleszórjuk, és épp csak fölforraljuk. Tálaláskor a mártást a húsra öntjük. Párolt rizs illik hozzá.
Eperkoszorú
Hozzávalók: 60 dkg eper, 4 db tojás, 12 dkg cukor, 14 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 teáskanál zsír, 2 dl édes tejszínhab.
(Az egész kb. 2730 kcal, 11 460 kjoule.)
A tojások kemény habbá vert fehérjébe egyenként beledolgozzuk a sárgájukat, a cukrot, a lisztet meg az olvasztott, de hideg margarint. Zsírral kikent, gyűrű alakú sütőformába öntjük, és szép világosra sütjük. Még melegen kiborítjuk, és ha kihűlt, a közepén lévő üreget megtöltjük friss, megtisztított eperszemekkel, köré is szórunk gyümölcsöt. A tészta tetejét bevonjuk a tejszínhabbal.
Csokoládés rebarbarakenyér
Hozzávalók: 20 dkg rebarbara, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 db tojás, 15 dkg étcsokoládé, 7 dkg darált mandula, 10 dkg zabpehely, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1,5 dl tejszín, csipetnyi só.
(Az egész kb. 4220 kcal, 10 050 kjoule.)
Egy püspökkenyérformát kivajazunk. A többi vajat a cukorral összekeverjük, majd a tojásokat, a sót, a mandulát meg az apróra vágott étcsokoládét beleforgatjuk. A zabpelyhet, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a cukros masszába dolgozzuk, a tejszínnel lágyítjuk. A megtisztított rebarbarát egycentis darabokra vágjuk, a tésztába keverjük, majd a formába töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon (160-180 fok) egy órán át sütjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu