Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Hozzávalók
a raguhoz: 50 dkg vegyes darált hús (fele sertés, fele marha), 3 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 ág zsályalevél, 3 ek. olaj, 1 kg vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, karfiol, póréhagyma), 1 csokor petrezselyemzöldje, szerecsendió, só, fehérbors;
a krumplipüréhez:1 kg krumpli, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt ementáli sajt.
Az olajban megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a darált húst és három, csíkokra vágott zsályalevelet. Öt percig nagy lángon sütöm, sózom, borsozom, és kis lángon kb. 20 perc alatt puhára párolom. A zöldségeket kevés vízben 10 perc alatt roppanósra dinsztelem. Elkészítem a krumplipürét. Egy tűzálló tálat kiolajozok, beleterítem a zöldségeket és a darált húst, beborítom a pürével, megszórom a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütöm. Amikor megsült, a megmaradt zsályalevelekkel díszítem.
Petrovics György
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu