Róluk szól a hír

ABC2005. 11. 04. péntek2005. 11. 04.
Róluk szól a hír

Alain Delon
A világhírű francia színész a napokban lesz hetvenéves. Európában nem volt nála nagyobb filmsztár a hatvanas-hetvenes években. Finom vonású, mégis férfias, szigorú arca, vakítóan kék szeme s a hozzá tartozó "rosszfiú"-imázs tette világszerte a nők bálványává. Állítólagos alvilági kapcsolatai, híres és gyönyörű barátnői és feleségei, a hozzájuk kapcsolódó botrányok csak erősítették a róla kialakult képet. A sajtó "jéghideg angyalnak" nevezte. Az évek során azonban egyre jobb színész is lett, számos nagyszerű filmben bizonyította, hogy nemcsak szép és vonzó férfi, hanem érett és kiváló művész is. Minden díjat, minden kitüntetést megkapott, s mára Franciaország nemzeti kincsének számít. Magánélete azonban nem alakult valami fényesen. Többször nősült, de hű sohasem tudott maradni. Utolsó házasságában, a jóval fiatalabb holland újságírónő oldalán aztán lecsendesült, különösen, amióta két pici gyereke megszületett. Rosalie azonban két éve elhagyta, s már látni sem engedi neki a két kicsit. Alain Delon emiatt búskomor visszahúzódottságban tölti napjait.

Madonna
Az énekesnő köztudottan szegény családból származik, iskolázatlan olasz bevándorlók voltak a szülei. A nélkülözésekkel teli múlt és mai horribilis keresete közötti ellentmondást még máig sem dolgozta fel teljesen. Hol két kézzel szórja a pénzt, hol meg érthetetlenül garasoskodik. Délutáni tornájára például mindig sofőrrel és limuzinnal érkezik, parkolási díjat viszont soha nem fizet. Sofőrje nem meri elhagyni a várakozási helyet, mert soha nem tudhatja, úrnője mikor végez, és ha nem találja a helyén, üvöltve hisztériázik. Így aztán a parkolási büntetések már egymillió dollárra rúgnak. Madonna csak azért sem fizeti be őket.

Bill Gates
A világ leggazdagabb embere ötvenedik születésnapját ünnepelte a napokban. A számítógépes zseni, a Microsoft informatikai óriáscég társalapítójának jótékonysági tevékenysége is méltó nagyságrendű: a 28 milliárd dolláros tőkéjű Bill és Melinda Gates Alapítvány most 450 millió dollárral támogat 14 nagy egészségügyi kihívás elleni küzdelmet. Így például annak a tablettának az előállítását, amely az összes járványos gyermekbetegség ellen védettséget biztosítana, vagy a lázterjesztő moszkitó genetikai megváltoztatását.