Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Rebók józsefné Csátaljáról csirkemájas-gombás finomság készítésére biztatja olvasóinkat. A főzőcskézésre, receptcserére kész vállalkozó kedvűeknek üzeni: csodás ízű, laktató fogás.
Bújtatott csirkecomb
Hozzávalók: 4 db egész csirkecomb, 2-3 evőkanál olaj, 50 dkg laskagomba, 50 dkg csirkemáj, só, bors, ételízesítő, majoránna, 1 cs. petrezselyem zöldje, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg trappista sajt.
A besózott combokat olajjal kikent tepsibe keresztben lerakjuk, majd elkészítjük a tölteléket. A csirkemájat és a gombát vékony szeletekre vágjuk. A hagymát, a petrezselymet apróra daraboljuk, majd jól összekeverjük az ételízesítővel, őrölt borssal, majoránnával, sóval, szétnyomott fokhagymával. A masszát a combokra halmozzuk rúd formájában, a keletkezett lét is ráöntjük. Alufóliával jól lezárjuk, előmelegített sütőben egy órán át sütjük. Ekkor kivesszük a húst, és rászórjuk a reszelt sajtot. Öt percre visszatesszük a sütőbe. A combok forgóinál elvágva tálaljuk.
Legényfogó
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 8 dkg vaj, 1 cs. sütőpor, 25 dkg cukor, 3 tojás, fél citrom héja, 2 dl tej, 20 dkg barackíz, 12 dkg őrölt mogyoró.
A lisztet a vajjal (vagy margarinnal) összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a cukrot és 2 tojást. A reszelt citrom héjával ízesítjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy könnyen dolgozható tésztát nyerjünk, és jól összegyúrjuk. A masszát kettéosztjuk. Az egyik felét tepsibe téve barackízzel vastagon megkenjük, és megszórjuk az őrölt mogyoró felével. A tészta másik felét ráhelyezve megkenjük felvert tojással, és ezt is megszórjuk a maradék mogyoróval. Közepes hőmérsékleten szép világosra sütjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu