![](https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17441063_auto_resized.jpg?ver1)
Borbélynak nem ízlik az első vereség; Tímár nem az ETO Lúdas Matyija
nemzetisport.hu
![](https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17441063_auto_resized.jpg?ver1)
Horvát Jánosné győri levélírónk jó néhány finom süteményrecepttel gazdagított bennünket. Most a főtt burgonya hozzáadásával készülő sós kifli elkészítését tesszük közzé. Vendégvárónak éppoly kitűnő, mint vacsorára vagy leves mellé második fogásnak.
Burgonyás teakifli
Hozzávalók: 1 dl tej, pici cukor, 2 dkg élesztő, 30 dkg burgonya, 35 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1 tojássárgája, 1 teáskanálnyi só, 1 mokkáskanál őrölt bors, a tetejére 1 tojás, köménymag.
A tejet meglangyosítjuk, beledobunk egy kis cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne. A főtt, áttört burgonyát még melegen összedolgozzuk a liszttel, a fagyos zsírral, a tojássárgájával, a teáskanálnyi sóval, a mokkáskanálnyi fekete borssal, és hozzáadjuk a megkelt élesztőt. A masszát jól kidolgozzuk, majd nagy cipóba formázzuk. Két milliméter vastagra nyújtva háromszögekre vágjuk. Kifliket formázunk belőlük. Sütőlemezre rakjuk, nem túl közel egymáshoz, a tetejüket megkenjük felvert tojással és meghintjük köménymaggal. Fél óráig pihentetjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon pirosra sütjük.Ódor Gézáné nagyszokolyi olvasónk közeli ismerősétől kapta az alábbi, különleges ízesítésű, curryvel fűszerezett étel receptjét. A családjukban igen bevált, mindenki szereti, ezért gyakran kerül az asztalra.
Indiai csirke
Hozzávalók: 1,2 kg csirkehús, 20 dkg kacsazsír, 3 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 25 dkg párolt rizs, só, törött bors, 1 kiskanálnyi currypor, Piros arany.
Megforrósítjuk a zsírt, és a karikára vágott hagymával együtt belerakjuk a feldarabolt csirkét. Megsózzuk, megborsozzuk, és 10-15 percig sütjük. Ezután forró vizet adunk hozzá, és fedő alatt, Piros arannyal és zúzott fokhagymával ízesítve, puhára pároljuk. Ha elforrt a víz, és a hús is megpuhult, a fele zsírt leöntjük róla (ez hidegen, kenyérre kenve kitűnő). A maradék levet curryporral ízesítjük. Pár percig pároljuk, majd a húst kiszedjük egy tálra, visszamaradt levébe paradicsompürét meg egy kevés vizet keverünk, és felforraljuk. A tálat forró párolt rizzsel alapozzuk, erre fektetjük a húsdarabokat, és leöntjük a mártással.
nemzetisport.hu
borsonline.hu
travelo.hu
magyarnemzet.hu
feol.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
nemzetisport.hu
origo.hu