Róluk szól a hír

ABC2006. 09. 08. péntek2006. 09. 08.
Róluk szól a hír

Mick Jagger
A Rolling Stones sztárja lelepleződött: súgógéppel énekel. A készülékbe nemcsak a dalok szövegét táplálják be, hanem annak a városnak a nevét is, amelyben a koncert éppen zajlik. Nehogy előforduljon, hogy amikor mondjuk Bécsben koncertezik, üdvözölje a madridiakat. S persze az is kellemetlen lenne, ha az énekes 40 év után elfelejtené például a Satisfaction szövegét - nyilatkozta egy barátja. Ebben csak az a mulatságos, hogy ezek végtelenül egyszerű szövegek, jobbára egy-egy tőmondat ismétléséből állnak. Ám Mick, aki piszkafa lábaival, ráncos véngyerek képével, mozgékonyságával még ma is fiatalos jelenség, mégiscsak 63 éves, s a memória ilyenkor már meg-megtréfálja az embert.

Marija Sarapova
Az orosz klasszis jelenleg csupán negyedik a női teniszranglistán, mégis sokkal többet keres, mint a világelső férfi, Roger Federer. Federer eddig nyolc Grand Slam-tornát nyert, mégis "csak" 4,7 milliárd forintnyi éves bevétellel dicsekedhet, míg Sarapova, aki eddig még csak egy Grand Slam-et nyert, 5 és fél milliárdot kaszál évente. Ezzel ő a legjobban kereső női sportoló a világon, de a férfiakkal közös listán is előkelő helyen áll. Az évi 5,5 milliárdból csak 420 millió forintnyit keres teniszezéssel, a többi hirdetésből, rajtpénzekből és különböző fellépti díjakból áll össze. Teniszfelszerelésektől kezdve videokameráig mindent reklámoz, s ha rendezvényre hívják, alaposan megkéri az árát annak, hogy szépségével és hírnevével emelje az esemény fényét. A szép, szőke orosz lány óriási bevételeivel nemcsak Federert múlja felül, hanem többek közt a brazil futballsztár Ronaldót, sőt David Beckhamet is.

Vlagyimir Putyin
Az orosz államfő gépkocsija lesz az első "műtárgy", amely a Szentpéterváron hamarosan megnyíló G8 múzeum gyűjteményébe bekerül. A csaknem harmincéves Zaporozsec volt az elnök első autója, amelyet még egyetemista korában kapott a szüleitől. Az autót az édesanyja egy vásárláskor a visszajáró pénz helyett kapott sorsjegyen nyerte.

Boy George
A brit zenész öt napig utcaseprőt játszott: közmunkára ítélte a bíróság, mert indokolatlanul riasztotta a rendőröket. Boy azt hitte, betörtek a lakásába, de kiderült, hogy kábítószeres mámorban hallucinált. Az énekes utcaseprő formaruhában jelent meg New York egyik legforgalmasabb terén, s bár több tucat fotós gépének kereszttüzében, de szorgalmasan ledolgozta a büntetését. Végül nagyon megszerette a büntetésként kirótt szemétszedést és söprögetést, s  jól összebarátkozott "kollégáival".

Ezek is érdekelhetnek